Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eurostat: Baltijas valstīs apmierinātība ar dzīvi zemāka par ES vidējo

Baltijas valstīs apmierinātības ar dzīvi līmenis pagājušajā gadā bijis zemāks par Eiropas Savienībā (ES) vidējo, liecina ES statistikas departamenta Eurostat jaunākie dati, kas apkopti par 25 bloka valstīm.

Apmierinātības līmenis mērīts robežās no 0 (pilnībā neapmierināts) līdz 10 (pilnībā apmierināts). 

Apkopotie dati liecina, ka vidēji ES apmierinātības ar dzīvi līmenis bijis 7,3 punkti, savukārt Latvijā tas bijis 6,7 punkti, Igaunijā - septiņi, bet Lietuvā - 6,4 punkti. Vēl zemāks nekā Lietuvā apmierinātības līmenis bijis tikai Horvātijā (6,3 punkti) un Bulgārijā (5,4 punkti).

 

Savukārt visapmierinātākie ar dzīvi pērn bijuši iedzīvotāji Somijā (8,1 punkti), Austrijā (astoņi punkti), Dānijā, Polijā un Zviedrijā (visās valstīs 7,8 punkti).

Apmierinātības līmenis, kas pārsniedz ES vidējo, pērn bijis arī Nīderlandē (7,7 punkti), Beļģijā un Luksemburgā (abās valstīs 7,6 punkti),  Maltā (7,5 punkti), kā arī Čehijā un Vācijā (7,4 punkti). Tikmēr Spānijā, Francijā, Rumānijā un Slovēnijā apmierinātība līmenis bijis vienāds ar ES vidējo - 7,3 punktiem.

Savukārt zemāks par ES vidējo apmierinātības līmenis bijis arī Itālijā un Kiprā (abās valstīs 7,1 punkts), Portugālē (6,7 punkti), Ungārijā (6,5 punkti) un Grieķijā (6,4 punkti).

Arī apmierinātība ar savas mājsaimniecības finansiālo stāvokli pērn dažādās valstīs būtiski atšķīrusies. ES vidēji apmierinātības līmenis bijis 6,5 punkti, un visās trīs Baltijas valstīs apmierinātības līmenis bijis zemāks par blokā vidējo - Lietuvā 5,2 punkti, Latvijā 5,4 punkti un  Igaunijā 5,9 punkti.  Visapmierinātākie šajā ziņā bijuši iedzīvotāji Zviedrijā, Somijā un Dānijā (7,6 punkti),  tālāk sekojusi Nīderlande (7,4 punkti), Austrija (7,3 punkti), Beļģija (septiņi punkti) Luksemburga (6,9 punkti), Vācija un Malta (abās valstīs 6,8 punkti).  Savukārt viszemākais  apmierinātības līmenis bijis Bulgārijā (4,3 punkti), zems apmierinātības līmenis bijis arī Grieķijā un Horvātijā (abās valstīs 5,2 punkti), Portugālē (5,4 punkti) un Ungārijā (5,5 punkti).

Tikmēr apmierinātība ar personīgajām attiecībām  visaugstākā bijusi Maltā, Austrijā un Slovēnijā (8,6 punkti), tālāk sekojusi Kipra un Zviedrija (abās valstīs 8,5 punkti) Somija (8,4 punkti) un Čehija (8,3 punkti).  Igaunijā  apmierinātības ar personīgajām attiecībām līmenis bijis 7,9 punkti jeb tāds pats kā ES vidēji, bet Latvijā un Lietuvā - nedaudz zemāks - abās valstīs 7,8 punkti.

Nav datu par Īriju, Lielbritāniju un Slovākiju.

Top komentāri

retorisks jautājums
r
Kā tad tā ir gadījies, ka troļļu paraugzēna Orbāna pārvaldītājā Ungārijā apmierinātība ar dzīvi ir vēl zemāka kā troļļu tik norietajā Latvijā?
aina
a
Viss ir loģiski. Esmu bijusi Vīnē desmitiem reižu, runājusi ar politiķiem un parastiem cilvēkiem, pasniegusi Vīnē: un tiešām Latvija atpaliek no Austrijas dzīves kvalitātes ziņā vismaz par 35 gadiem. Latvija ir lidzīga Rumānijai un Bulgārijai visos rādītājos, tākā šis pētījums ir ļoti objektīvs
Nu nezinu,nezinu ???
N
Jā,Rumānijā dzīvo labāk,uz turieni sūta rietumos pie veikaliem saubagoto naudu,rietumos apzagto dzīvokļu un māju naudu un mantas u.t.t.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits