Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Germanwings lidmašīnas katastrofā nav izdzīvojušo; bojāgājušo meklējumus atsāks trešdien

Germanwings lidmašīnas katastrofas vietā Francijā, Alpu dienvidos, uzietas atlūzas, liecina no lidaparātiem fiksētie attēli.

Amatpersonas apliecinājušas, ka negadījumā nav izdzīvojušo. Bojāgājušo mirstīgo atlieku meklējumi otrdien pārtraukti un atsāksies trešdien no rīta.

Apmēram 2000 pēdu virs jūras līmeņa fiksētas nelielas lidmašīnas atlūzu daļas, vēsta AirLive.net. Aculiecinieki vēsta, ka negadījuma vietā paveras drūms skats un video redzams, ka lidmašīna sadragāta sīkās daļās.

Otrdien, 24.martā, Francijas Alpos nogāzusies Vācijas kompānijas Germanwings pasažieru lidmašīna Airbus A320 ar 150 cilvēkiem - 144 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem - uz klāja, vēsta pasaules mediji.

Zināms, ka 45 no tiem bija Spānijas pilsoņi. Pagaidām oficiāli neapstiprināta informācija liecina, ka 67 pasažieri bijuši Vācijas pilsoņi. Daži Vācijas mediji ziņo, ka bojā gājušo vāciešu vidū, iespējams, bijusi arī skolēnu grupa, kas atgriezusies no pieredzes apmaiņas ceļojuma Spānijā. Starp upuriem varētu būt 16 skolēni un divi pedagogi no Halternas pilsētas 

Otrdien vakarpusē uzieta arī avarējušās lidmašīnas melnā kaste, kuras fiksētie dati varētu palīdzēt noskaidrot precīzus traģēdijas iemeslus, informējis Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Vācijas lidsabiedrība Lufthansa, kuras meitaskompānija ir Germanwings, uzskata, ka notikušais ir nelaimes gadījums un tam sakara ar terorismu. Lufthansa Eiropas pārdošanas un pakalpojumu viceprezidente Heike Birlenbaha paudusi, ka citas versijas "būtu pieņēmumi".

Ministrs arī paziņojis, ka uz lidmašīnas avārijas vietu palīgā Vācijas kolēģiem norīkoti 300 karavīri un 358 ugunsdzēsēji, desmit helikopteri un viena armijas lidmašīna.

Vācijas drošības iestāžu amatpersonas noliegušas, ka lidmašīnas avārija notikusi terorakta rezultātā. Šādu pieļāvumu noraidījusi arī ASV Nacionālās drošības padome.

Glābšanas dienestu helikopteri ir sasnieguši nelaimes vietu un tiek ziņots, ka lidmašīna sadragāta gabalos un nav nekādu cerību, ka kāds uz lidmašīnas klāja bijušais cilvēks būtu izdzīvojis.

"Lielākā atlūza ir automašīnas izmērā," pavēstījusi kāda vietējā amatpersona.

Avarējusī Germanwings pasažieru lidmašīna astoņas minūtes strauji samazinājusi augstumu, līdz ietriekusies zemē, pavēstījusi aviokompānija.

Trešdien Francijas Alpu dienvidos avarējušās pasažieru lidmašīnas katastrofas vietu apmeklēs Vācijas kanclere Angela Merkele. 

Lidmašīna reisā 4U 9525 bija ceļā no Barselonas Spānijā uz Diseldorfu Vācijā, kad ar to pazuduši sakari. Iepriekš vēstīts, ka plkst.10.47 pēc vietējā (plkst.11:47 pēc Latvijas) laika no lidmašīnas saņemts trauksmes signāls, taču civilās aviācijas dienests šo informāciju vēlāk noraidīja. Trauksmi izsludināja gaisa kontroles dienests tad, kad pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem neizdevās sazināties ar lidmašīnas pilotiem.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits