Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Huawei brīdina, ka ASV rīcība nodarīs kaitējumu miljardiem patērētāju

ASV lēmums iekļaut Huawei melnajā sarakstā, liedzot ASV uzņēmumiem sadarboties ar šo Ķīnas IT gigantu, rezultātā nodarīs kaitējumu miljardiem patērētāju, apgalvojis Huawei augsta ranga darbinieks Suns Liupiņs. Viņš preses konferencē norādīja, ka šādi ASV izdara lāča pakalpojumu pašas sev - cietīšot gan ASV patērētāji, gan ASV uzņēmumi.

Jāatgādina, ka ASV pēc Donalda Trampa rīkojuma iekļāva Huawei to kompāniju sarakstā, kuras tiek uzskatītas par risku nacionālajai drošībai, tādējādi ASV kompānijām tiks liegta sadarbība ar Ķīnas uzņēmumu. Informāciju tehnoloģiju milzis Google jau paziņoja par saišu saraušanu ar Huawei. Tiesa, ASV lēmuma ieviešanu atlika par 90 dienām, lai ļautu Huawei partneriem sagatavoties vērienīgajām pārmaiņām.

Huawei triecienu piedzīvoja ne tikai programmatūras frontē (Google izstrādātā Android operētājsistēma darbina Huawei ražotās viedierīces) - par sadarbības pārtraukšanu ar Huawei paziņoja arī Lielbritānijā bāzētais mikročipu dizainēšanas uzņēmums ARM, kura tehnoloģijas tiek izmantotas lielā daļā Huawei ražoto telefonu čipsetu.

Huawei šobrīd tiek uzskatīts arī par līderi 5G tehnoloģiju jomā, un, lielai daļai Eiropas valstu šobrīd jau ieviešot vai tuvākajos gados plānojot ieviest 5G, priekšā ir svarīga izšķiršanās.

Ķīnas kompānija noraidījusi ASV apsūdzības un apgalvojusi, ka nenodod sensitīvu informāciju Ķīnas valdībai. "Politiķi ASV liek lietā visu valsts aparāta spēku, lai vērstos pret privātuzņēmumu," ASV rīcību kritizēja Suns, atgādinot, ka Huawei ir pasaulē otrs lielākais viedtelefonu ražotājs, tāpēc ASV lēmums "kaitēs klientiem 170 valstīs, kopā ap trim miljardiem patērētāju, kuri lieto Huawei telefonus un tehnoloģijas".

Suns arī uzskata, ka ASV lēmums nozīmēs nepatīkamas sekas aptuveni 1200 ASV uzņēmumu, kas līdz šim sadarbojās ar Huawei, tostarp daudzi cilvēki Savienotajās Valstīs zaudēšot darbu. Ķīnas uzņēmums apgalvo, ka ASV bažas balstoties tikai spekulācijās, nevis pierādījumos, un jau vērsusies pret ASV valdību tiesā. Tiesa, arī ASV pret Huawei tiesā iesniegusi vairākas prasības.

ASV vēršanās pret vienu no nozīmīgākajiem Ķīnas uzņēmumiem ir daļa no plašāka ASV-Ķīnas tirdzniecības kara, abām lielvalstīm apmainoties ar ierobežojumiem preču brīvā apritē un ieviešot paaugstinātus muitas tarifus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits