Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

iPhone X ražotnē atceļ nelegālas virsstundas jauniešiem

Kompānija Foxconn, kas ir galvenais Apple iPhone ražotājs un piegādātājs, apstiprinājis nelegālu virsstundu prakses novēršanu rūpnīcā Ķīnā, kur ražošanā iesaistīti jaunieši, vēsta BBC.

Šādi uzņēmums reaģējis uz Financial Times vēstīto, ka vismaz seši skolēni strādājuši 11 stundas diennaktī iPhone X ražotnē Henaņas provincē, lai gan likumdošana Ķīnā paredz, ka nepilngadīgie nedrīkst strādāt vairāk nekā 40 stundas nedēļā. Kopumā tur strādājot ap 3000 gados jaunu darbinieku.

Apple un Foxconn pārstāvji komentējuši, ka vidusskolas audzēkņi rūpnīcā strādājot brīvprātīgi, bet netikšot pieļauts, ka viņi strādā virsstundas. Par jau nostrādātajām virsstundām viņi saņemšot papildu samaksu.

"Apple nodrošina, ka ikviens mūsu produkcijas sagādē nodarbinātais tiek novērtēts atbilstoši un ar cieņu. (..) Mmūsu darbs nekad neapstājas, un mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai aizsargātu mūsu produktu ražošanā nodarbinātos," pausts kompānijas paziņojumā.

Savukārt Foxconn pārstāvji BBC apliecinājuši, ka veikti tūlītēji pasākumi, lai novērstu piesaistīto jauniešu virsstundu darba iespējamību. Vienlaikus uzņēmums uzsvēris, ka piesaistītais jauniešu darbaspēks papildu ražošanas nodrošināšanai ir "ļoti mazs procents no kopējā strādājošo skaita".

Top komentāri

reptilis
r
Ai..ai..ai..,tad jau paliks dārgāki...,bet ,ja nopietni,tad kāpēc ražošana ir pārcelta uz šo verdzības zemi??? - tāpēc,ka tur var lētāk saražot un šeit dārgāk pārdot...,bet ko darīs ,kad nauda beigsies?...a ražot vairs šeit nemācēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits