Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Japan Airlines vēlas kompensāciju par Dreamliner izmantošanas apturēšanu

Japānas lidsabiedrība Japan Airlines (JAL) otrdien paziņoja, ka plāno veikt pārrunas ar ASV aviobūves kompāniju Boeing par kompensācijām saistībā ar 787 Dreamliner lidmašīnu ilgstošo izmantošanas aizliegumu.

JAL prezidents Josiharu Ueki norādīja, ka galvenā prioritāte ir atjaunot lidmašīnu izmantošanu, taču aviokompānija vēlāk ar piegādātāju uzsāks sarunas par šo tēmu.

"Svarīgākais ir tagad pēc iespējas ātrāk atjaunot drošu lidošanu ar 787 Dreamliner, taču mēs gatavojamies sākt šīs kompensācijas pārrunas, kad situācija uzlabosies," pavēstījis Ueki.

Jau ziņots, ka Boeing ražotās lidmašīnas gada sākumā saskārušās ar vairākām problēmām, liekot ASV Federālajai civilās aviācijas pārvaldei izziņot trauksmi, kuras dēļ pārtraukti lidojumi ar visām pasaulē esošajām 50 Dreamliner lidmašīnām.

Aviācijas regulatori paziņojuši, ka neizsludinās atļauju veikt lidojumus ar Dreamliner lidmašīnām, kamēr netiks atrisinātas problēmas ar to akumulatoru sistēmu. Japānas aviokompānijai All Nippon Airways pieder 17, bet JAL septiņas Dreamliner lidmašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits