Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Tetra Pak impērijas mantinieka Rausinga sievas nāves cēlonis bijis kokaīna pārdozēšana

Tetra Pak impērijas mantinieka Hansa Kristiana Rausinga sieva Eva Rausinga, kuras mirstīgās atliekas tika atrasts 2012. gada jūlijā, mirusi no kokaīna pārdozēšanas, vēsta BBC News, atsaucoties uz izmeklēšanas paziņojumu.

Tiesu medicīnas eksperti secinājuši, ka 48 gadus vecajai E. Rausingai bijusi slima sirds, kas, apvienojumā ar narkotiku pārdozēšanu, izraisījusi sievietes nāvi. Viņas asinīs, līdztekus kokaīnam, tāpat atrastas arī opiātu un amfetamīna pēdas. 2006. gadā Eva Rausinga pārcieta sirds operāciju un viņai tika uzstādīts kardiostimulators. Izanalizējot tā fiksētos datus, mediķi nonāca pie secinājuma, ka liela narkotiku daudzuma asinīs dēļ E. Rausingas sirds ritms izrādījās nesavienojams ar dzīvību.

Evas Rausingas mirstīgās atliekas tika atrastas divus mēnešus pēc sievietes nāves, piebūvē pie viņas vīra savrupmājas prestižajā Londonas Belgravijas rajonā. Pussadalījušās mirstīgās atliekas bija pārklātas ar gultas veļu un apģērbu, bet ieeja istabā, kur gulēja līķis, bija aizkrauta ar mēbelēm.

Sākotnēji H. K. Rausings tika turēts aizdomās par saistību ar sievas nāvi. Viņā pats paziņoja, ka bijis „bēdu sagrauts” un tādēļ nav varējis apglabāt dzīvesbiedri. Beigās miljardierim tika piespriests deviņus mēnešus ilgs cietumsods par sievas līķa paslēpšanu, šādi radot šķēršļus likumā noteiktu un piedienīgu bēru aizvadīšanai. Izciest sodu viņš sāks pēc diviem gadiem, kad būs izgājis ārstēšanas no narkotiku atkarības kursu. Jāpiebilst, ka jau pavisam drīz miljardierim tika piespriesti vēl divi mēneši cietumsoda par automašīnas vadīšanu narkotiska reibuma stāvoklī, tāpat atliekot soda izciešanu.

Rausingu ģimenes, kura kļuva bagāta, pateicoties Tetra Pak iesaiņošanas tehnoloģijai, īpašumu kopvērtība tiek vērtēta 6,7 miljardu ASV dolāru apmērā. Vienlaikus Hanss Kristians Rausings jau sen nenodarbojas ar savu vecāku kompānijas pārvaldīšanu. Tāpat H. Rausings un viņa sieva jau ilgus gadus ar mainīgiem panākumiem ārstējās no narkotiku atkarības. Pāris apprecējās 1992. gadā un viņu laulībā pasaulē ir nākuši četri bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits