Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Adele triumfē arī dzimtenē - Britu mūzikas balvu pasniegšanā

Londonā otrdienas vakarā tika notika Britu mūzikas balvu (Brit Awards) pasniegšanas ceremonija, un tajā ar divām nozīmīgām balvām triumfēja britu dziedātāja Adele, kas 12.februārī bija piedzīvojusi triumfu Grammy balvu pasniegšanā ASV pilsētā Losandželosā.

23 gadus vecā Adele tika apbalvota kā labākā britu solo dziedātāja, un viņas albums 21 tika atzīts par gada labāko albumu. Abas šīs balvas līdz ar sešām Losandželosā iegūtajām Grammy balvām apliecināja, ka Adele kļuvusi par pasaules mērogā pazīstamu britu popmūzikas zvaigzni.

Saņemot balvu labākā albuma kategorijā, Adele sacīja, ka lepojusies ar sešu Grammy balvu atvešanu uz Lielbritāniju un tagad lepojas ar apbalvošanu arī dzimtenē. "Es lepojos ar to, ka esmu britiete un nesu [Lielbritānijas] karogu," teica Adele.

Folkmūzikas iedvesmotais dziedātājs un dziesmu autors Eds Šīrans tika apbalvots labākā britu dziedātāja un labākās britu debijas kategorijās.

Par labāko britu grupu tika atzīta Coldplay, kas bija izpelnījusies šo apbalvojumu arī 2001. un 2003.gadā. Coldplay ir pirmā grupa, kas trīsreiz saņēmusi labākās britu grupas balvu.

Gada singla kategorijā tika apbalvota britu zēnu grupas One Direction dziesma What Makes You Beautiful.

Amerikāņu dziedātājs Bruno Marss saņēma saņēma balvu kā labākais ārvalstu dziedātājs, bet ASV grupa Foo Fighters - kā labākā ārvalstu grupa. Barbadosas superzvaigzne Rianna tika apbalvota kā labākā ārvalstu dziedātāja, turklāt otro gadu pēc kārtas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits