Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Advokāts: Bin Ladena ģimenes deportācija prasīs vēl pāris dienu

Pērn nogalinātā starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda līdera Osamas bin Ladena ģimenes deportācija no Pakistānas un Saūda Arābiju prasīs vēl pāris dienu, piektdien paziņojis ģimenes advokāts, piebilstot, ka šī lieta vēl tiek apspriesta abu valstu starpā.

Bin Ladena ģimene - trīs sievas, astoņi bērni un mazbērns - tika aizturēti pēc bin Ladena nāves pērnā gada maijā. Bija plānots, ka viņi tiks deportēti jau šonedēļ, bet nenokārtotu juridisku formalitāšu dēļ process aizkavējās.

"Lai pabeigtu deportācijas procesu, būs nepieciešamas vēl pāris dienas. Mēs joprojām gaidām ziņas no varasiestādēm," paziņoja atraitņu advokāts. "Es negribu runāt par nedēļām, bet mēs ceram, ka viss beigsies pāris dienu laikā," viņš piebilda.

Pakistānas iekšlietu ministra vietnieks otrdien informēja aģentūru AFP, ka "nepieciešamie dokumenti tiek sagatavoti un tas tiek darīts ātri". "Tas nav tikai jautājums par deportāciju, bet ir arī jautājums par pieņemšanu," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka Pakistānas tiesa šomēnes piemēroja bin Ladena sievām un divām meitām īstermiņa apcietinājumu par nelikumīgu iekļūšanu un dzīvošanu Pakistānā un deva rīkojumu viņas deportēt. Apcietinājuma termiņš, kas tika skaitīts, sākot no viņu aresta 3.martā, beidzās otrdien.

Kā jau vēstīts, bin Ladens tika nošauts 2011.gada 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. Bin Ladens un viņa ģimene šajā ēku kompleksā dzīvoja vairākus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits