Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Advokāts pieļauj iespēju, ka Stross-Kāns kļuvis par politiskās sazvērestības upuri

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns, iespējams, kļuvis par politiskās sazvērestības upuri un viņu seksuālā uzbrukumā Ņujorkas viesnīcas istabenei apsūdzēja, lai atbīdītu no Francijas politiskās skatuves, pēc sestdien publicētā raksta laikrakstā New York Review pieļāvis viņa advokāts Viljams Teilors.

Vašingtonas jurists paziņojumā uzsver, ka apsūdzības Strosam-Kānam, iespējams, izvirzītas, jo viņš nākamgad gaidāmajās Francijas prezidenta vēlēšanās bija spēcīgākais Nikolā Sarkozī pretinieks.

"Nevaram izslēgt iespēju, ka Dominiks Stross-Kāns bija upuris apzinātiem centieniem iznīcināt viņu kā spēcīgu politiķi," teikts Teilora paziņojumā.

Pētnieciskā žurnālista Edvarda Džeja Epsteina rakstā analizēti dažādi materiāli no Ņujorkas viesnīcas Sofitel, kuras istabene 14.maijā apsūdzēja toreizējo SVF vadītāju seksuālā uzbrukumā.

Rakstā paustas aizdomas, ka pazudušos Strosa-Kāna BlackBerry telefonu uzlauzuši viņa politisko pretinieku nolīgti hakeri. Strosam-Kānam tuvu stāvoši cilvēki informējuši, ka viņu aizturēšanas dienā īsziņā brīdināja, ka elektroniskā pasta vēstule, ko viņš nosūtījis savai sievai Annai Sinklerai, ir izlasīta arī Sarkozī  labējās partijas Savienība par tautas kustību (UMP) birojā Parīzē.

Tāpat rakstā atklāts, ka viesnīcas novērošanas kameras ir fiksējušas brīdi, ka viesnīcas galvenais tehniķis Braiens Jearvuds jūsmīgi sasitis plaukstas ar kādu citu vīrieti, kad viņiem blakus stāvēja istabene Nafisata Diallo, gaidot policijas ierašanos.

Lai gan tika atrasti pierādījumi par seksuāla rakstura attiecībām Strosa-Kāna un istabenes starpā, ASV Ņujorkas štata tiesa 23.augustā apmierināja prokuroru lūgumu un atcēla  Strosam - Kānam  izvirzītās apsūdzības seksuāla rakstura noziegumos, jo prokurori norādīja uz būtiskām pretrunām viņu apsūdzējušās Ņujorkas viesnīcas Sofitel istabenes  liecībās.

Mēnešiem ilgais skandāls ne vien lika 62 gadus vecajam   Strosam - Kānam  atkāpties no SVF vadītāja amata un iedragāja viņa reputāciju, bet arī kavēja laikus izvirzīt viņa kandidatūru no Sociālistiskās partijas Francijas prezidenta vēlēšanām. Iepriekš viņš tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem Francijas labēji centriskā prezidenta Nikolā Sarkozī sāncenšiem šajās vēlēšanās.

Strosa-Kāna advokāts arī pauda bažas, ka raksts radījis jautājumus par dažu Sofitel un tās īpašnieces Accor Group amatpersonu uzvedību, lūdzot abiem uzņēmumiem sniegt atbildes uz raksta autora uzdotajiem jautājumiem.

Savukārt istabenes advokāts Duglass Vigdors, komentējot raksta autora un advokāta teikto, paziņoja, ka "ir absurdi un bezatbildīgi teikt, ka Diallo bijusi daļa no kādas valdības sazvērestības pret Strosu-Kānu".

Diallo 8.augustā Ņujorkā iesniedza pret  Strosu-Kānu civilprasību par "vardarbīgu un sadistisku uzbrukumu". Civilprasība tika iesniegta laikā, kad prokurori vēl apsvēra, vai atsaukt    Strosam - Kānam  izvirzītās kriminālapsūdzības izvarošanas mēģinājumā. Civilprasībā tiek pieprasīta kompensācija, kuras lielums gan nav minēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits