Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Āfrikā nogalinātie Krievijas žurnālisti pētījuši algotņu grupējumu Vagner

Centrālāfrikas Republikā (CĀR) šonedēļ nogalinātie trīs Krievijas filmēšanas grupas dalībnieki strādājuši pie izmeklēšanas par Krievijas algotņu grupu Vagner, trešdien paziņoja bijušais Krievijas naftas magnāts un Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis. CĀR nogalināts žurnālists Orhans Džemals, operators Kirils Radčenko un režisors Aleksandrs Rastorgujevs.

Kā pavēstīja Hodorkovskis, žurnālistu grupa strādājusi kopīgi ar viņa projektu Izmeklēšanas vadības centrs pie izmeklēšanas Krievijas algotņi.

Par to, ka CĀR atrodas Vagner kaujinieki, iepriekš ziņoja Krievijas laikraksts Novaja gazeta un Francijas radio Europe1.

Kā pavēstīja vietējās amatpersonas, žurnālistus nogalinājuši desmit cilvēki, kas valkājuši turbānus un runājuši arābu valodā. Žurnālisti nogalināti uz vietas, bet viņu šoferim izdevies aizbēgt un paziņot par notikušo.

Žurnālisti nogalināti 23 kilometrus no valsts vidienes pilsētas Sibutas, viņi bija ceļā no galvaspilsētas Bangi uz 400 kilometru attālo Bambari pilsētu.

Kā pavēstīja amatpersonas, no Sibutas pilsētas žurnālisti izbraukuši ap septiņiem vakarā, vietējie drošībnieki centušies viņus atrunāt, jo bija jau satumsis. Žurnālistiem līdzi bija 8500 dolāru skaidrā naudā un aparatūra, tajā skaitā divas dārgas kameras.

Kā vēsta vietējais medijs Corbeau News Centrafrique, CĀR varasiestādes aizdomās par uzbrukumu tur islāmistu nemiernieku koalīciju Seleka.

Ar derīgajiem izrakteņiem, arī urānu, bagātā CĀR ir viena no pasaules nabadzīgākajām un nestabilākajām valstīm.

Top komentāri

utt
u
Tiem, kuri nezin- Centrālāfrikas Republika ir tik liela, kā 10 Latvijas. Krievu tur ir 175 cilv. Militārā nometnē pie prezidenta pils galvaspilsētā Bangi. Tas ir 400 km. attālumā. Visu to lielo teritoriju kontrolē tikai ce-ce mušas, degunradži un bandīti...
utt
u
30. jūlijā, apm. 19.30 vakara tumsā, nogalinātie žurnālisti izbrauca no franču militārās nometnes provinces pilsētā Sibju. Franči viņus no brauciena naktī mēģināja atrunāt. Nepaklausija. Izbraucot no pilsētas Drošības spēku blokpostenis viņus vēlreiz brīdināja. Nepaklausija. Pēc 24 km viņus nogalināja...
rekur
r
Centrāl Āfrikas Republika ir pilnīgi bandītiska nekontrolējama teritorija. Nekādas varas tur nav. Tur var braukt tikai tādi Džeki ,kuriem nav , ko zaudēt. Ja nošaus tad nošaus... Tāpēc tur uzturās tikai 2 militārās vienības - Franču ārzemnieku leģions un Vāgner. Rīkļurāvēji, laimes meklētāji un tie, kuriem nav , ko zaudēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits