Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Aizdomās par sprādzienu sarīkošanu Dņepropetrovskā meklē trīs cilvēkus

Ukrainas varasiestādes svētdien publiskoja informāciju par trim vīriešiem, kuri tiek meklēti saistībā ar pagājušās piektdienas sprādzienu sēriju Dņepropetrovskā.

Aizdomās par saistību ar četriem "teroraktiem" tiek meklēti trīs vīrieši, teikts izplatītajā paziņojumā. Aizdomās turamie ir vecumā no 30 līdz 45 gadiem. Iespējamā noziedznieku motivācija gan netiek izpausta.

Jāatgādina, ka piektdien Dņepropetrovskas centrā stundas un dažu minūšu laikā viena pēc otras notika četras eksplozijas, par ko Ukrainas varasiestādes ierosinājušas krimināllietu par terorismu.

Sestdien vienā no Ukrainas ziņu portāliem kāds interneta lietotājs ievietoja paziņojumu, apgalvojot, ka sprādzienus sarīkojis viņš kopā ar līdzdalībnieku. Paziņojumā arī teikts, ka pasta nodaļā atstāta vēstule, kurā viņš uzņemas atbildību par uzbrukumiem un draud tos turpināt, ja viņa prasības netiks izpildītas. Informācija par šīm prasībām publiski gan nav pieejama.

Pēc prokuratūras teiktā, sprādzienu virknē cietuši 29 cilvēki, taču Ārkārtas situāciju ministrija sestdien precizēja, ka tādu ir 26, no kuriem slimnīcās svētdien atradās vēl 14, trīs no tiem ir smagā stāvoklī, vienam cilvēkam amputēta roka.

Ukrainas Drošības dienesta galvenā versija ir saistīta ar pagājušā gada novembri Dņepropetrovskā notikušo sprādzienu, kad atkritumu urnā paslēpta spridzekļa eksplozijā gāja bojā viens cilvēks. Toreiz vainīgais netika atrasts. Valsts drošības dienestos uzskata, ka sprādzieniem ir noziedzīgi motīvi un teroristiem nav politisku mērķu. Portāls Liga.net tikmēr vēsta - izmeklētāji sliecas domāt, ka sprādzienus sarīkojis kāds cilvēks ar garīgās veselības problēmām.

Sestdien Ukrainas varasiestādes izsludināja divus miljonus grivnu (132 400 latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert sprādzienu organizatoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits