Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Amnesty International kritizē Ķīnu

81 valstī cilvēki joprojām tiek spīdzināti, 77 valstīs viņiem netiek ļauts brīvi izteikties, bet vismaz 54 zemēs nākas pakļauties negodīgai tiesai, atklājis cilvēktiesību organizācijas Amnesty International veikts pētījums. «Tūlītēju uzmanību prasa cilvēktiesību degpunkti Darfūrā, Zimbabvē, Gazā, Irākā un Mjanmā,» teikts šodien publicētā ziņojumā, kurā pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm īpaša uzmanība pievērsta situācijai Ķīnā. Tajā pērn izpildīti vismaz 470 nāvessodi, turklāt internetam un plašsaziņas līdzekļiem noteikta vēl stingrāka cenzūra kā iepriekš.

Amnesty International netaupa skarbus vārdus arī ASV kritizēšanai, norādot uz neatrisināto Gvantanamo cietuma jautājumu un daudzos štatos joprojām izmantoto nāvessodu. «Kā pasaules nozīmīgākā valsts, ASV nosaka standartus visas pasaules valdībām,» norādīja organizācija. Savukārt Krievijas valdība tās nepatiku izpelnījās par neiecietību pret politiskajiem pretiniekiem.

Vienlaikus kustības vadītāja Irēne Hana CNN norādīja, ka «2008.gads sniedz bezprecedenta iespēju jaunajiem līderiem un valstīm izvēlēties jaunu ceļu un atteikties no tuvredzīgās politikas, kas pēdējos gados padarījusi pasauli par bīstamāku un sašķeltāku vietu». Viņasprāt, «valdībām jāparāda tāda pati tālredzība, drosme un apņēmība, kas pirms 60 gadiem lika ANO pieņemt Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits