Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

ANO: Lībijas kaujinieku kontrolētajos cietumos ieslodzīti 7000 cilvēku

Lībijā kaujinieku kontrolētajos aizturēšanas centros ieslodzīti aptuveni 7000 cilvēku, tostarp daudzi ārzemnieki, liecina jauns ANO ziņojums.

Aizturēto vidū ir arī bērni un sievietes un vairāki no ieslodzītajiem pakļauti spīdzināšanai, teikts ANO ģenerālsekretāra Bana Gimuna ziņojumā, kas publiskots pirms nākamajā pirmdienā gaidāmās Drošības padomes sanāksmes Lībijas rekonstrukcijas jautājumos.

Gāztā Lībijas diktatora Muamara Kadafi laika politieslodzītie ir atbrīvoti, bet aptuveni 7000 jaunajiem ieslodzītajiem nav pieejamas tiesas, trūkst darboties spējīgas policijas un tieslietu sistēmas, secinājusi ANO.

Ziņojumā teikts, ka liela daļa cietumos ieslodzīto ir Subsahāras afrikāņi, kuri tiek uzskatīti par Kadafi algotņiem.

"Tiek ziņots, ka daži aizturētie pakļauti spīdzināšanai (..). Ziņots par gadījumiem, kad indivīdiem uzbrukts viņu ādas krāsas dēļ," teikts ANO ģenerālsekretāra ziņojumā.

Aizturētie atrodas cietumos un aizturēšanas centros, kurus kontrolē uz cilšu bāzes veidotās "revolucionārās brigādes", kuras apvienojās, lai cīnītos pret Kadafi spēkiem, un vēl tagad ir saglabājušas nozīmīgu varu savos reģionos.

ANO ziņojumā teikts, ka Lībijas Nacionālā Pārejas padome (NPP) ir sākusi varas pārņemšanu no šīm brigādēm, bet "vēl atlicis daudz darāmā, lai regulētu aizturēšanu, novērstu pārkāpumus un atbrīvotu tos, kuru aizturēšana nebūtu pagarināma".

Atsevišķā paziņojumā Bans trešdien atzinīgi novērtēja Lībijas pagaidu valdību, bet atzina, ka tai priekšā ir lieli izaicinājumi, tostarp "nacionālā izlīguma, sabiedriskās drošības, cilvēktiesību aizsardzības jautājumi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits