Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apvienošanās rezultātā var tikt izveidots pasaulē lielākais aviopārvadātājs

Amerikas Savienoto Valstu aviokompāniju American Airlines (AA) un US Airways direktoru padomes piekritušas abu lidsabiedrību apvienošanai, kuras rezultātā tiks izveidots pasaulē lielākais aviopārvadātājs. Par to, kā vēsta interneta portāls Lenta.ru, paziņots korporācijas AMR, kura ir American Airlines īpašniece, oficiālā preses relīzē.

Apvienotās kompānijas tirgus vērtība tiek lēsta aptuveni 11 miljardu ASV dolāru apmērā. Jaunās kompānijas lidmašīnas lidos ar American Airlines zīmolu un uzņēmumā, tāpat kā līdz šim, ietilps arī aviācijas alianse Oneworld, kuras dibinātāja bija AA. Jaunais American Airlines diennaktī veiks vairāk nekā 6,7 tūkstošus lidojumu 336 maršrutos 56 pasaules valstīs.

Par apvienotās lidsabiedrības izpilddirektoru kļūs US Airways direktoru padomes priekšsēdētājs Dags Pārkers (Doug Parker), savukārt American Airlines prezidents un izpilddirektors Tomass Hortons (Thomas Horton) līdz pirmajai akcionāru kopsapulcei vadīs jaunā uzņēmuma direktoru padomi, bet pēc tam paliks tās sastāvā kā Oneworld pārstāvis, kur T. Hortons tāpat ir padomes priekšsēdētājs.

Savukārt pēc pirmās akcionāru kopsapulces D. Pārkers pārņems arī American Airlines direktoru padomes priekšsēdētāja amatu. Pavisam padomē būs 12 cilvēki: trīs American Airlines pārstāvji (tajā skaitā T. Hortons), četri US Airways pārstāvji (tajā skaitā D. Pārkers), kā arī pieci lidsabiedrības kreditora AMR pārstāvji.

Jāatgādina, ka korporācija AMR kopš 2011. gada novembra atrodas bankrota stāvoklī, un šī iemesla dēļ apvienošanās darījums stāsies spēkā tikai pēc tam, kad tam piekritīs tiesa, kā arī pretmonopola un vēl citas ASV regulējošās institūcijas. Ja darījums notiks, tad jaunais aviopārvadātājs atņems pasaulē lielākās lidsabiedrības statusu kompānijai United Continental Holdings. Pēdējā tika izveidota 2010. gadā, apvienojoties ASV aviokompānijām United Airlines un Continental Airlines.

Pirmie soļi American Airlines un US Airways apvienošanās virzienā tika sperti 2012. gada aprīlī, kad abu kompāniju vadība nosūtīja attiecīgus paziņojumus ASV Vērtspapīru un Biržu komisijai (SEC). Septembrī abas puses paziņoja, ka ir sākušas oficiālas sarunas par apvienošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits