Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Arestēti 16 Irākas viceprezidenta miesassargi

Irākas drošības dienesti arestējuši viceprezidenta Tareka al Hašemi 16 miesassargus, pavēstīja Iekšlietu ministrija, savukārt pats viceprezidents otrdien norādīja, ka melīgo apsūdzību virknē pēdējie notikumi nav nekas jauns.

Hašemi, kurš tiek apsūdzēts, ka savulaik vadījis nāves eskadronus, kopš decembra vidū no Irākas aizgājuši ASV karavīri, patvērumu radis autonomajā Kurdistānas reģionā.

Kurdistānas varasiestādes atsakās viņu izdot Irākas centrālajai valdībai. "Iekšlietu ministrijas drošības spēki arestējuši republikas viceprezidenta apsardzes 16 locekļus, kas bija iesaistīti slepkavībās, kuru mērķis bija Iekšlietu ministrijas amatpersonas un tiesneši, uzbrukumus veicot ar automātiem un pistolēm ar klusinātājiem," teikts pirmdien ministrijas mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Tur arī norādīts, ka miesassargi apcietinājumā atzinušies. Aresti veikti pēc tam, kad iegūtas atzīšanās no tagad apcietināto apsargu kolēģiem.

Hašemi biroja paziņojumā savukārt norādīts, ka aresti "safabricēto apsūdzību virknē nav nekas jauns un tie nepiesaistīs Irākas tautas uzmanību".

Miesasrgiem iepriekš pateikts, ka viņi netiek aizturēti un var doties atvaļinājumā, bet pēc tam arestēti, teikts paziņojumā. "Vai tas ir saprātīgi, ka cilvēki, kas ir iesaistīti teroristu aktivitātēs, vēlas atgriezties vietā, ko ir norobežojuši [drošības spēki], lai tiktu arestēti, vai tas būtu loģiski no viņu puses, ka viņi izmanto pirmo izdevību un aizbēg," vaicāja Hašemi, norādot, ka viņiem šāda iespēja ir bijusi, kad atradās atvaļinājumā.

Apsūdzības pret Hašemi tika celtas decembrī, izvēršoties plašākam konfliktam starp sekulāro sunnītu atbalstīto bloku Iraqiya, kuram pieder viceprezidents, un šiītu vadīto valdību.

Varasiestādes izdeva Hašemi aresta orderi, savukārt premjerministrs Nuri al Maliki sacīja, ka viņa vietnieks, kurš par premjeru izteicies, ka viņš ir "sliktāks nekā Sadams Huseins", būtu atbrīvojams no amata.

Tostarp Iraqiya svētdien paziņoja, ka bloka deputāti atgriezīsies parlamentā, ar šo soli mazinot krīzi, kaut arī patlaban nav izlemts, vai tās deputāti atgriezīsies valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits