Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Argentīna atmet cerības izglābt pazudušās zemūdenes apkalpi

"Par spīti pieliktajām pūlēm, nav izdevies atrast zemūdeni," informējot par jaunumiem pazudušās zemūdenes ARA San Juan meklēšanā, atzina Argentīnas flotes pārstāvis Enrike Balbi. Flote paziņoja, ka glābšanas operācija tiek pārtraukta, jo vairs neesot cerību izglābt 44 zemūdenes apkalpes locekļus, ziņo BBC.

Balbi uzsvēra, ka glābšanas operācija jau notikusi divreiz ilgāk, nekā tika paredzēts, kaut cerības par to, ka kādu no jūrniekiem izdosies atrast dzīvu, faktiski zuda jau pēc ziņas par to, ka netālu no pēdējās zināmās zemūdenes atrašanās vietas fiksēts spējš, pēkšņs troksnis, visticamāk, eksplozija.

Flotes pārstāvis gan norādīja, ka nevar 100% galvot par apkalpes likteni, bet "pārmeklētajos apgabalos nav atrastas nekādas zemūdenes pēdas". Šobrīd, kā informēja Balbi, "mainījusies fāze", proti, tagad meklēšanā iesaistītie kuģi un zemūdenes koncentrēsies tikai uz ARA San Juan atlieku meklēšanu jūras gultnē, nevis tiks spriests, kā izglābt cilvēkus zemūdenes atrašanas gadījumā.

Jau ziņots, ka komandpunkts ar ARA San Juan pēdējo reizi sazinājās 15. novembrī, kad apkalpe ziņoja par ķibelēm ar zemūdenes elektrosistēmās. Zemūdene uzpeldējusi un ziņojusi par "īssavienojumu akumulatoros", un tai uzreiz pavēlēts atgriezties bāzē. Drīz pēc tam ar zemūdeni vairs sazināties nav izdevies. 

Diena.lv jau ziņoja, ka 2014. gadā šī zemūdene piedzīvojusi pamatīgu restaurāciju un remontu, kura laikā korpuss pavisam ticis pārzāģēts uz pusēm. Tas darīts tāpēc, lai zemūdeni varētu aprīkot ar jauniem dzinējiem un akumulatoriem.

Eksperti norāda, ka šādi atjaunošanas darbi ir ļoti sarežģīti, jo ne tikai uz pusēm jāpārzāģē un pēc tam atpakaļ jāsavieno korpuss, bet arī jāspēj zemūdenē veiksmīgi integrēt sistēmas un detaļas no dažādiem ražotājiem. Jebkura kļūda renovācijas procesā var nopietni apdraudēt zemūdenes drošību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits