Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Argentīnas prezidentei ir vairogdziedzera vēzis un tiks veikta operācija

Argentīnas prezidentei Kristīnai Kiršnerei ir diagnosticēts vairogdziedzera vēzis un viņai 4.janvārī tiks veikta operācija, otrdien paziņoja viņas preses sekretārs Alfredo Skočimarro.

58 gadus vecajai Kiršnerei, kas 10.decembrī stājās prezidenta amatā uz otru četru gadu amata termiņu, vēzis vairogdziedzera labajā daivā tika konstatēts 22.decembrī kārtējās medicīniskās apskates laikā.

Prezidentes preses sekretārs uzsvēra, ka "slimības izplatīšanās ir ierobežota" un otrdien veikti testi liecina, ka vēzis nav izplatījies uz limfmezgliem. Ir gaidāms, ka Kiršnere pavadīs trīs diennaktis slimnīcā un pēc tam trīs nedēļas atveseļosies pēc operācijas. Šajā laikā valsts vadītāja pienākumus pildīs viceprezidents Amado Budu.

Kiršnere uzvarēja prezidenta vēlēšanās 23.oktobrī, iegūstot vairāk nekā 54% procentus balsu. Kiršnere pēc uzvaras prezidenta vēlēšanās 2007.gadā valsts vadītāja amatā nomainīja savu vīru Nestoru Kiršneru, kurš nomira pagājušā gada 27.oktobrī pēc sirdslēkmes 60 gadu vecumā. Viņa vēl sēro par vīra nāvi.

Kiršneres popularitāti ir veicinājis Argentīnas ekonomikas pieaugums un viņas īstenoti populāri sociālās politikas pasākumi. To veicināja arī viņas vīra nāve, kas izraisīja valsts iedzīvotāju līdzjūtības uzplūdus.

Kiršneres kritizētāji uzskata, ka viņa prezidenta vēlēšanās guvusi labumu arī no opozīcijas vājuma un sašķeltības.

Pēdējos gados vēzis ir konstatēts arī dažiem citiem Latīņamerikas valstu līderiem. Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa un Paragvajas prezidents Fernando Lugo pēc cīņas ar vēzi tagad uzskata, ka ir izveseļojušies. Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva, kuram oktobra beigās tika diagnosticēts rīkles vēzis, ir izgājis ķīmijterapijas kursu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits