Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Armēnijas premjers: Uz robežas ar Azerbaidžānu izveidojusies krīzes situācija

Armēnijas un Azerbaidžānas bruņoto spēku pārstāvju sarunas par atrisinājumu situācijai, kas izveidojusies pēc Azerbaidžānas karaspēka ienākšanas Armēnijas teritorijā, turpināsies trešdien, pirmdien pavēstīja Armēnijas pagaidu premjerministrs Nikols Pašinjans.

"Sarunas vakar turpinājās līdz vēlai naktij, tās turpināsies trešdien. Sarunām ir viens temats - Azerbaidžānas bruņoto spēku izvešana no Armēnijas teritorijas. Pagaidām, kamēr tas nav noticis, mēs šo situāciju vērtējam kā krīzes situāciju, kas rada draudus Armēnijas suverenitātei, stabilitātei un teritoriālajai vienotībai," pirmdien valsts drošības padomes sēdē sacīja pagaidu premjers.

Viņš skaidroja, ka šai situācijai ir piemērojami Kolektīvās drošības līguma organizācijas dokumenti, kuros atrunāta reaģēšana uz krīzes situācijām.

"Kamēr nebūs atrisinātas mūsu izvirzītās leģitīmās prasības, ir jāiedarbina visi šie mehānismi paralēli Armēnijas un Krievijas sabiedroto attiecību mehānismiem. Tie ir domāti šādiem gadījumiem," norādīja Pašinjans.

Armēnijas Sjunikas apgabala Gorisas pilsētas varasiestādes trešdien pavēstīja, ka Azerbaidžānas karavīri pārkāpuši Armēnijas valsts robežu.

Savukārt Azerbaidžānas Ārlietu ministrija kā neadekvātu raksturoja Erevānas reakciju uz Azerbaidžānas un Armēnijas robežas saskaņošanu un aicināja Armēnijas pusi neizmantot situāciju iekšpolitiskiem priekšvēlēšanu mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits