Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ārvalstu mediji: noguruši no korupcijas, latvieši atlaiž parlamentu

Latvija atbalsta parlamenta atlaišanu, lai attīrītu politisko varu no korupcijas! Šādi un līdzīgi virsraksti vīd ārvalstu mediju slejās gan Eiropā, gan pasaulē, kas pēdējās dienās sekojuši līdzi referenduma norisei Latvijā, ziņo Latvijas radio.

"Apnikuši un noguruši no korupcijas, latvieši atlaiž parlamentu vēsturiskā referendumā" - šādu virsrakstu ziņojot par tautas nobalsošanas rezultātiem Latvijā likusi ietekmīgā ziņu aģentūra AP , kuras rakstītais aplidojis vairākus ievērojamākos pasaules medijus. Aģentūra uzsver, ka Latvijas divdesmit neatkarības gadu vēsturē šis ir pirmais šāda veida referendums, un secina, ka notikušais ir bijušā prezidenta Valda Zatlera panākums, kas var nest labu rezultātu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, informē Latvijas radio.

Savukārt Vācijas raidorganizācija DW interneta mājas lapā virsrakstā vēstī - "Latvija balso referendumā par parlamenta atlaišanu, kas sola attīrīt politiku": - Bijušā prezidenta solis bija vērsts pret naudīgo interesēm parlamentā. Zatlers sasauca referendumu pēc tam, kad likumdevēji atteicās atcelt imunitāti deputātam Ainaram Šleseram, kavējot pārbaudes korupcijas lietā. Šlesers ir vadītājs uz biznesu orientētai opozīcijas partijai un viens no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem.

Arī Ietekemīgais arābu ziņu kanāls Al Jazeera sekojis notikumiem Latvijā. Al Jazeera skaidro, ka liela daļa sabiedrības atzīst, ka Latvijā turīgiem biznesmeņiem un oligarhiem ir liela ietekme politikā un lēmumu pieņemšanā, bet pati valsts tikko atgūstas no smagas finanšu krīzes: - Daudzi latvieši ir vienādās domās ar Zatleru, ka turīgiem politiķiem - biznesmeņiem, vai oligarhiem ir pārāk liela ietekme politikā. Viņi izmanto personiskās vai biznesa saiknes, lai ietekmētu likumdevējus, vai arī vienkārši paši nokļūst parlamentā.

Par notikumiem Latvijā ziņo arī Krievijas mediji. Ziņu portāls News.Ru norāda, ka balsošanā par Saeimas atlaišanu nav varējuši piedalīties vismaz 25 tūkstoši pilngadīgo, kuriem beidzies pases derīguma termiņš, bet kuri nav paguvuši saņemt jaunu, kā arī vairāk nekā 300 tūkstošu Latvijā dzīvojošo nepilsoņu.

Savukārt Latvijas norisēm līdzi seko arī mediji mums kaimiņos, Lietuvā un Iagunijā, kur publicētas ziņas, par notikušo, bet viens no Igaunijas lielākajiem dienas laikrakstiem Esti Pavaleht analizē referenduma dienā jaundibināto Zatlera partijus, omentējot, ka tā pagaidām ir kā balta lapa un tai būs grūts uzdevums atrast līdzsvaru starp labējo un kreiso politiku.

Arī jaunās partijas izveidošanu komentējis arī laikraksts Respublika. Rakstnieks un filosofs Arvīds Jozaitis savā komentārā par to, ko Latvija no referenduma ir ieguvusi, norāda, ka tagad būs interesanti vērot, kā tālāk rīkosies Zatlers, veidojot savu jauno politisko spēku un vai pie augstas politiskās ētikas latiņas, ko šis referendums ir novilcis. Kas finansēs jauno politisko spēku, ja Zatlers vēršas pret oligarhiem, tātad viņam nav bagātu draugu, un kas īsti šobrīd vērtēt situāciju, kad Latvijas prezidents ir miljonārs, informē Latvijas radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits