Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Asanžs debijas raidījumā telekanālā RT intervē Hizbollah līderi

Atklātības cīnītāju tīmekļa projekta WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs savā debijas raidījumā Krievijas telekanālā RT otrdien intervējis Libānas šiītu kustības Hizbollah līderi Hasanu Nasrallu.

Asanžam noteikts mājas arests, un ar Nasrallu, kuru ASV un Izraēla uzskata par "teroristu", viņš sarunājās no Londonas studijas videokonferences režīmā. Kremļa finansētais kanāls, kurš atklāti propagandē Maskavas nostāju globālās politikas jautājumos, norādīja, ka viesa izvēle daudzus skatītājus sadusmos.

Savā ievadā Asanžs Nasrallu dēvēja par "vienu no izcilākajām Tuvo Austrumu personībām"."Es nebūšu pārsteigta, ka pēc pirmās pārraides "vanagi" gribēs apturēt ne tikvien Asanžu, bet arī mūs," tviterī ierakstījusi kanāla direktore Margarita Simonjana, vienlaikus uzsverot, ka pārraides viesi izvēlējies Asanžs.

Runājot no kādas "slepenas vietas Libānā", Nasralla intervijā, kas noritēja draudzīgā gaisotnē, izklāstīja savas organizācijas nostāju Sīrijas krīzes jautājumā. Hizbollah Sīrijas konfliktā atbalsta prezidentu Bašaru al Asadu, tomēr organizācija ir arī kontaktējusies ar opozīcijas pārstāvjiem, sacīja Nasralla. Hizbollah vēlējusies "iedrošināt viņus un sekmēt dialoga procesu ar režīmu, bet šīs puses dialogu noraidīja".

Vēl pirms pārraides Asanžs atzina, ka sagaida kritiku par to, ka pārraida savu programmu Kremļa finansētā kanālā. Reklāmas intervijā RT Asanžs prognozēja - viņu tagad dēvēs par "ienaidnieka karotāju, nodevēju, jo viņš liekas gultā ar Kremli un intervē šausmīgus radikāļus no visas pasaules".

Viņš arī atzina, ka izvēlējies RT, jo tam ASV ir vairāk skatītāju nekā telekanālam Al Jazeera. Telekanāls RT tika izveidots 2005.gadā ar mērķi popularizēt starptautiskajā auditorijā Krievijas skatījumu uz aktuālajiem notikumiem. Krievijas virszemes apraides ēterā šis telekanāls netiek translēts.

Vietne WikiLeaks iepriekš izplatījusi slepenas ASV diplomātiskās telegrammas, kurās cita starpā Krievija nodēvēta par "faktisku mafijas valsti", kuru pārvalda "bara vadonis" Vladimirs Putins. Savukārt Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs vēl janvārī sacīja, ka WikiLeaks atklāsmēm bijusi "samērā pozitīva" ietekme uz starptautiskajām attiecībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits