Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Atsākas kaujas Kadafi atbalsta bastionā Banivalīdā

Lībijas jaunās varas - Nacionālās Pagaidu padomes (NPP) - armijas karotāji sākuši jaunu uzbrukumu līdzšinējā līdera Muammara Kadafi atbalsta bastionam Banivalīdas pilsētai.

"Mēs esam atsākuši kaujas operācijas un devušies cīņā no ziemeļu frontes, kā arī no dienvidiem," apliecināja NPP spēku pārstāvis.

Jaunās varas spēki pilsētā sastapušies ar sīvu Kadafi lojālistu pretestību, un līdz šim krituši jau vismaz trīs NPP karotāji.

NPP karotājiem pagājušajā nedēļā jau bija izdevies aplenkt Banivalīdu, taču, piedzīvojot sīvu pretestību un smagus zaudējumus, spēki tika atvilkti, lai gatavotu jaunu uzbrukumu apmēram pusotram tūkstotim Kadafi lojālistu, kas pēc aptuvenām aplēsēm atrodas šajā pilsētā.

Pagājušajā svētdienā NPP karotājiem savstarpējās koordinācijas trūkuma dēļ nācās pamest ieņemto pilsētas lidostu. NPP rindās krita 17 vīri, bet vēl aptuveni 80 tika ievainoti.

Jaunā vara uzskata, ka Banivalīdas pilsētas aizsardzību vada pazīstamākais no Lībijas līdzšinējā līdera dēliem - Saifs al Islāms, un pieļauj iespēju, ka tur atrodas arī pats Kadafi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits