Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Austrālija apsver aizliegumu ienest lidmašīnās portatīvos datorus reisos no Tuvo Austrumu valstīm

Austrālija apsver iespēju sekot ASV un Lielbritānijas piemēram un aizliegt ienest lidmašīnās portatīvos datorus un planšetdatorus pasažieriem, kas lido tiešajos reisos no vairākām Tuvo Austrumu valstīm, otrdien paziņojis Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls.

Tomēr premjerministrs atteicās atklāt, balstoties uz kādu izlūkošanas informāciju šāds lēmums tiek apsvērts.

"Kā premjerministram aizsargājot mūsu nacionālo drošību un nacionālās intereses, man jābūt piesardzīgam un diskrētam nacionālās drošības jautājumos. Mans darbs nav barot spekulatīvus komentārus medijos," sacīja Tērnbuls.

Viņš norādīja, ka Austrālija cieši sadarbojas ar partneriem visā pasaulē un regulāri izvērtē aviācijas drošību.

Tērnbuls attiecās paskaidrot, vai iespējamās izmaiņas noteikumos saistītas ar teroristu grupējuma Islāma valsts draudiem, ko ASV prezidents Donalds Tramps atklājis Krievijas diplomātiem.

Laikraksts Washington Post pirmdien ziņoja, ka Tramps tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklājis ārkārtīgi slepenu informāciju par teroristu grupējumu Islāma valsts. Šo informāciju Vašingtonai bija piegādājis kāds partneris, kas nebija devis atļauju to nodot Maskavai, ziņoja laikraksts.

Tērnbuls neatklāja, vai Tramps dalījies šajā informācijā arī ar Austrāliju, kas kopā ar ASV, Lielbritāniju, Kanādu un Jaunzēlandi veido izlūkošanas informācijas apmaiņas tīklu Five Eyes.

"Varu jums apliecināt, ka Austrālijas un Savienoto Valstu attiecības, ja runa ir par dalīšanos ar izlūkošanas informāciju, ir tik tuvas, cik vien var būt," sacīja Tērnbuls, paužot pārliecību, ka nevienai citai valstij nav priviliģēta piekļuve informācijai, kas nav pieejama Austrālijai.

Kritiķi bažījas, ka Tramps, atklājot slepenu informāciju Krievijai, apdraudējis izlūkdienestu sadarbību ar Izraēlu, kas ieguvusi šo informāciju.

ASV aizliegums ienest lidmašīnās portatīvos datorus un planšetdatorus attiecas uz pasažieriem, kas lido tiešajos reisos no Ammānas Jordānijā, no Kuveitas, Kairas, Stambulas, no Džidas un Rijādas Saūda Arābijā, no Kasablankas Marokā, no Dohas Katarā un no Dubaijas un Abū Dabī Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE).

Lielbritānijas aizliegums attiecas uz tiešajiem reisiem no Ēģiptes, Jordānijas, Libānas, Saūda Arābijas, Tunisijas un Turcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits