Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Austrālija draud ar piecu gadu cietumsodu par ieceļošanu no Indijas

Austrālijas valdība pastiprina iepriekš noteikto ieceļošanas aizliegumu no Indijas, un sestdien draudēja ar piecu gadu cietumsodu par šī aizlieguma pārkāpšanu.

No pirmdienas jebkuram Austrālijā ieceļojošam cilvēkam, kurš pēdējo 14 dienu laikā bijis Indijā, var draudēt naudassods un cietumsods. Austrālija šādi pastiprina pagaidu aizliegumu, par kuru tika paziņots šonedēļ un kas būs spēkā vismaz līdz 15.maijam.

Draudi par cietumsodu tika izteikti pēc tam, kad ceļošana no Indijas uz Austrāliju caur kādu citu valsti parādīja, ka šādi var tikt apiets valdības mēģinājums uz laiku bloķēt ierašanos no Indijas.

"Valdībai nav viegli pieņemt šos lēmumus," paziņoja veselības ministrs Gregs Hants.

"Tomēr ir svarīgi, lai Austrālijas sabiedriskās veselības un karantīnas sistēmu integritāte būtu aizsargāta un Covid-19 gadījumu skaits karantīnas iestādēs tiktu samazināts līdz pārvaldāmam līmenim."

Paziņojumu, kurā pirmoreiz tika konkrēti draudēts ar cietumsodu par ceļošanas aizlieguma pārkāpšanu, cilvēktiesību organizācija Human Rights Watch (HRW) raksturoja kā "briesmīgu".

"Valdībai vajadzētu meklēt veidus, kā droši turēt karantīnā austrāliešus, kas atgriežas no Indijas, nevis fokusēt savus centienus uz cietumsodiem un smagiem sodiem," sacīja HRW Austrālijas direktore Eleina Pīrsone.

Jauno vienas diennakts Covid-19 gadījumu skaits Indijā piektdien sasniedza 385 000, kas ir jauns pasaules rekords. Daudziem ekspertiem gan ir aizdomas, ka šis oficiālais skaits ir mazāks par patieso. 

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons ir noraidījis aicinājumus atļaut čārterreisus, ar kuriem tiktu nogādāti dzimtenē tūkstošiem Austrālijas pilsoņu, kas iestrēguši Indijā. 

Austrālija 2020.gada martā slēdza savas starptautiskās robežas vairumam citu valstu pilsoņu. Tiem, kam ir atļauts ceļot, pēc atgriešanās jāpavada 14 dienas karantīnas viesnīcās.

Austrālijā kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir reģistrēti mazāk nekā 30 000 inficēšanās gadījumu un 910 nāves gadījumi.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits