Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Austrālija pieņems stingru pretterorisma likumu sociālajiem medijiem

Austrālijas valdība sestdien paziņoja par plāniem pieņemt stingru pretterorisma likumu, kas neļautu cilvēkiem "padarīt par ieroci sociālo mediju platformas" un "straumēt dzīvajā vardarbīgus noziegumus", kas bija noticis Jaunzēlandes Kraistčērčas pilsētas mošejās sarīkoto apšaužu laikā.

Austrālijas pilsonis, labējais ekstrēmists Brentons Tarants 15.martā sarīkoja apšaudes divās mošejās Kraistčērčā, nogalinot 50 cilvēkus. Savu uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā Facebook, izmantojot dzīvās straumēšanas pakalpojumu.

Austrālija ar jauno likumu kļūs par pirmo valsti, kur sociālo mediju milžiem draudēs cietumsodi un miljoniem dolāru naudassodi, ja vardarbīgs saturs šajos medijos netiks ātri dzēsts.

Šis likums nākamnedēļ tiks iesniegts Austrālijas parlamentā, sestdien paziņoja premjerministrs Skots Morisons.

"Lielo sociālo mediju uzņēmumiem ir pienākums veikt visas iespējamās darbības, lai nodrošinātu, ka to tehnoloģiju produktus neizmanto slepkavīgi teroristi," sacīja Morisons kopīgā paziņojumā ar ģenerālprokuroru un sakaru ministru.

Jaunais likums piespiedīs sociālo mediju kompānijas "kopīgi rīkoties un sadarboties ar likumsargāšanas un izlūkošanas aģentūrām, lai kliedētu draudus, ko var radīt to tehnoloģijas", teica premjers.

Ģenerālprokurors Kristians Porters sacīja, ka jaunais likums paredzēs naudassodus līdz 10% no uzņēmuma gada apgrozījuma un cietumsodus līdz trim gadiem sociālo mediju milžu administratoriem, kas nerīkosies, lai dzēstu vardarbīgu saturu to platformās.

Austrālijas valdība pēc Kraistčērčas uzbrukuma ir kritizējusi sociālo mediju milžus, sakot, ka tiem vajadzēja darīt vairāk, lai atturētu "teroristus un noziedzniekus no viņu naida un vardarbības izplatīšanas".

Top komentāri

trusis nejaukais
t
to video var mieriigi atrast internetaa arii shodien. vareetu padomaat, ka austraalijaa internets aprobezhojas ar facebook..
Irlielāmērāticams
I
ka "sociālie mediji" kļūs par slepenpolicijas filiālēm tāpat, kā bankas ir kļuvušas par finanšu policijas filiālēm. Nu, ko - likumsakarīgs iznākums - cilvēkiem neko nedrīkst dot rokā, visu tie samaitā. Pat plastmasu nedrīkst dot... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits