Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Austrālijas Jaundienvidvelsā ievieš jaunus ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai

Austrālijā līdz februāra vidum tiks atceltas neobligātās operācijas, kas nav steidzamas, bet lielu publisku pasākumu riskus izvērtēs štata veselības dienests, nepieciešamības gadījumā tos atceļot, vēsta Austrālijas nacionālā radisabiedrība ABC.

"Šodien mēs ieviešam dažas saprātīgas un samērīgas izmaiņas, ejot cauri nākamajam posmam, kad pieaug saslimstība ar omikrona paveidu," piektdien žurnālistiem paziņoja Jaundienvidvelsas premjerministrs Dominiks Perotejs.

Viņš brīdināja, ka Austrālijas visapdzīvotākajam štatam gaidāmas "dažas grūtas nedēļas".

Perotejs ierobežojumus, kurus plānots atcelt līdz 27.janvārim, raksturoja kā nelielus un samērīgus, uzsverot, ka to mērķis ir mazināt spiedienu uz pārslogoto veselības aprūpes sistēmu.

Jaundienvidvelsas štata veselības dienesta vadītāja Kerija Čanta aicināja cilvēkus ar Covid-19 raksturīgiem simptomiem piesardzības nolūkā "nestaigāt apkārt".

Štatā iepriekšējā diennaktī reģistrēti 38 625 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, 1738 pacienti tiek ārstēti slimnīcā, bet 11 cilvēki miruši.

Blakus esošajā Viktorijas štatā reģistrēti 21 728 jauni saslimšanas gadījumi, 644 pacienti ārstējas slimnīcā, bet seši cilvēki miruši.

Austrālijas galvaspilsētas teritorijā reģistrēti 1246 jauni Covid-19 gadījumi un 24 cilvēki nogādāti slimnīcā.

Jaunākajā speciālistu izstrādātajā slimības izplatības modelī, kas publicēts piektdien, tiek prognozēts, ka omikrona paveida izplatība augstāko punktu sasniegs janvāra trešajā vai ceturtajā nedēļā, kad tikai Jaundienvidvelsas štatā Covid-19 pacientiem būs nepieciešamas 3100 - 6000 gultasvietas slimnīcās.

Austrālija ilgstoši ir īstenojusi stratēģiju, kas paredz līdz minimumam samazināt vīrusa izplatību valstī, un slēgusi valsts robežas. Valstī spēkā ir stingri ierobežojumi un reģionālas mājsēdes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits