Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Austrālijas štati atvieglo Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus

Austrālijā sarūkot jauno koronavīrusa gadījumu skaitam, štatu un teritoriju administrācijas sākušas atvieglot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus.

Austrālijas galvaspilsētas teritorija, kurā ietilpst arī valsts galvaspilsēta Kanbera, ir kļuvusi par pirmo reģionu, kurā nav neviena Covid-19 slimnieka, jo izveseļojies arī pēdējais sasirgušais, ceturtdien žurnālistiem pavēstīja teritorijas vecākā veselības jomas amatpersona Kerina Koulmena.

Kopumā galvaspilsētas teritorijā ar Covid-19 bija inficējušies 106 cilvēki, no viņiem trīs nomiruši, viņa sacīja.

Ceturtdien visā Austrālijā bija apstiprināti desmit jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19 vīrusu, žurnālistiem sacīja valsts medicīnas māsu un vecmāšu dienesta pārstāve Alisona Makmilana.

Vairāk nekā 3,31 miljoni cilvēku reģistrējušies valdības izstrādātās lietotnes COVIDSafe izmantošanai, kas tiek uzskatīts par vienu no soļiem ierobežojumu mazināšanai valsts mērogā, norādīja Makmilana.

Jaundienvidvelsa, kas ir Austrālijas štats ar lielāko iedzīvotāju skaitu, mazinās ierobežojumus, sākot ar piektdienu, un atļaus diviem pieaugušajiem un viņu bērniem ciemoties pie citiem cilvēkiem.

Arī Kvīnslenda, sākot ar piektdienu, mazina ierobežojumus, un atļāvusi piknikus, kā arī ceļojumus 50 kilometru attālumā no mājām.

Štats arī atvēris nacionālos parkus, pludmales un darījumu centrus.

Rietumaustrālija dažus ierobežojumus atcēla jau pirmdien, cilvēku skaitu, kam ļauts pulcēties vienkopus, palielinot no diviem līdz desmit.

Tagad tiek atļautas arī ar darbu nesaistītās aktivitātes, tādas kā pikniki, pārgājieni, braucieni ar laivām, bet nekustamo īpašumu tirgotājiem atļauts apskatei atvērt ēkas, kas tiek piedāvātas pārdošanā.

Ziemeļu teritorijā, kur pēdējo 24 dienu laikā apstiprināts viens inficēšanās gadījums, ierobežojumi tiks atviegloti lielākā mērā nekā citos reģionos, varasiestādēm atļaujot aktivitātes brīvā dabā un nacionālo parku apmeklējumus.

No 28 sasirgušajiem izveseļojušies nav tikai trīs, apliecināja Ziemeļu teritorijas vecākais ministrs Maikls Ganers, prognozējot, ka teritorija varētu kļūt par pirmo reģionu, kas nākamo piecu nedēļu laikā atgriežas pie "jaunās normalitātes".

Viktorijas štats izskatīs ierobežojumu mazināšanas jautājumu 11.maijā.

Tasmānija, kur reģistrēts lielākais inficēšanās gadījumu skaits proporcionāli tās iedzīvotāju daudzumam, atvieglojumus neieviesīs vismaz līdz nākamajai nedēļai, bet Dienvidaustrālija, kur nedēļas laikā nav reģistrēts neviens jauns inficēšanās gadījums, par to, kādi ierobežojumi tiek atcelti, paziņos drīzumā.

Visu štatu un teritoriju robežas joprojām ir slēgtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits