Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Avoti: Kadafi dēls Saifs al Islāms vēlas padoties Starptautiskajai krimināltiesai

Bēguļojošais gāztā Lībijas diktatora Muammara Kadafi dēls Saifs al Islāms vēlas lidmašīnu, kas viņu no tuksneša Lībijas dienvidos nogādātu Hāgā, lai viņš varētu padoties Starptautiskajai krimināltiesai (SKT), ceturtdien paziņoja avoti Lībijas Pagaidu pārejas nacionālajā padomē.

39 gadus vecais Saifs al Islāms bēguļot sāka pagājušajā nedēļā, kad ceturtdien tika nogalināts viņa tēvs Muammars Kadafi. Pagaidu pārejas nacionālās padomes amatpersonas paziņojušas, ka Saifs al Islāms, tāpat kā Kadafi svainis un bijušais izlūkdienesta vadītājs Abdullahs al Senusi vēlas padoties tiesāšanai.

Hāgā bāzētās Starptautiskās krimināltiesas tiesneši jūnija beigās izdeva Kadafi, Saifa al Islāma un Abdullaha Senusi aizturēšanas orderus par noziegumiem pret cilvēci, kas kopš februāra vidus tiek pastrādāti pret viņa režīma pretiniekiem.

Septembra sākumā viņu aizturēšanas orderus izdeva arī starptautiskā policijas aģentūra Interpols.

Par Saifa al Islāma atrašanās vietu saņemtas pretrunīgas ziņas kopš viņš pazuda no valsts ziemeļu pilsētas Banivalidas, kas ilgu laiku bija Kadafi bastions cīņā pret nemierniekiem. Daži avoti vēsta, ka viņš kopā ar Senusi slēpjas Nigērā, savukārt Pagaidu pārejas nacionālās padomes avoti noliedz, ka Kadafi dēls būtu pametis Lībiju, apgalvojot, ka viņam pajumti tuksnesī sniedzis kāds tuaregu cilts līderis, kam Saifs al Islāms agrāk finansiāli izlīdzējis. Kāda informēta persona Mali drošības struktūrās, kas vēlējās palikt anonīma, teica, ka Senusi esot Mali.

Pa tuksnesi uz Alžīriju aizbēga arī Kadafi sieva, meita un dēls, kam Alžīrija sniedza patvērumu, tomēr, tā kā Saifs al Islāms izsludināts starptautiskā meklēšanā, viņam ārvalstīs paslēpties būtu krietni sarežģītāk.

Pagaidu pārejas nacionālās padomes pārstāvis apgalvoja, ka Saifs al Islāms baidās par savu drošību un dzīvību un "tic, ka padošanās ir labākā iespēja viņam". Videoieraksts ar viņa tēva dzīves pēdējiem mirkļiem Saifam al Islāmam Kadafi ir atņēmis pēdējās ilūzijas par to, kas ar viņu notiktu, paliekot Lībijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits