Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Baltais nams nosoda Senāta nespēju pastiprināt ieroču tirdzniecības kontroli

Baltais nams otrdien nosodīja ASV senatoru "gļēvulību", šādi reaģējot uz viņu nespēju pieņemt likumus par ieroču tirdzniecības kontroles pastiprināšanu, kas ierosināti pēc nesenā Orlando slaktiņa.

Pirmdien vakarā ASV Senātā tika noraidīti četri likumprojekti, no kuriem divus ierosināja republikāņi un divus - demokrāti.

"Tas, ko mēs vakar vakarā redzējām Savienoto Valstu Senātā, bija apkaunojoša gļēvulības izrādīšana," telekanālam MSNBC sacīja Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnests.

"Izvirzīti tika veselajā saprātā balstīti likumprojekti, kam vajadzēja gūt spēcīgu abu partiju atbalstu, kas būtu novērsuši to, ka indivīdi, kuri šobrīd tiek turēti aizdomās par saitēm ar terorismu, spēj iegādāties šaujamieročus," viņš sacīja.

Demokrāti bija ierosinājuši, ka cilvēkiem, kas iekļauti Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) uzmanāmo personu sarakstā vai kuriem liegta iekāpšana komerciālajās lidmašīnās, būtu arī aizliegts iegādāties šaujamieročus.

Citā demokrātu atbalstītajā priekšlikumā bija paredzēts, ka cilvēkiem, kas šaujamieročus vēlas iegādāties ieročus izstādēs un tīmeklī, tiek veiktas pastiprinātas pārbaudes par viņu garīgo veselību un iespējamo kriminālo pagātni.

Republikāņi šos priekšlikumus noraidīja, skaidrojot, ka tie ierobežo konstitūcijā paredzētās tiesības.

Republikāņi savukārt rosināja ieviest 72 stundu gaidīšanas periodu tiem potenciālajiem pircējiem, kas atrodas FIB par terorismu aizdomās turēto sarakstos, lai valdība varētu iegūt tiesas orderi un bloķēt pirkumu, ja tas būtu nepieciešams.

Otrs republikāņu rosinājums paredzēja uzlabot potenciālo šaujamieroču pircēju pārbaudes.

Demokrāti savukārt noraidīja šos abus priekšlikumus.

Jau ziņots, ka 12.jūnijā islāmticīgā afgāņu izcelsmes ASV pilsoņa Omāra Matīna sarīkotajā apšaudē tika nogalināti 49 cilvēki, bet vēl 53 tika ievainoti. Notikušais slaktiņš ir asiņainākais šāda veida noziegums ASV mūsdienu vēsturē, un tas tika sarīkots plaši pazīstamajā Orlando geju naktsklubā Pulse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits