Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Baltijas jūrā noslīkušos kravas konteinerus, visticamāk, nekad neatradīs

Trīs konteineri, kas sestdien no somu kuģa _Linda _iekrita Baltijas jūrā, visticamāk, nekad netiks atrasti.

Zviedrijas robežsardze jūrā neesot redzējusi dreifējošus konteinerus, tāpēc, visticamāk, tie jau atrodas jūras dibenā, vēsta aģentūra STT.

Gotlandes dienvidos, kur daļa no kuģa kravas ieslīdēja jūrā, ūdens dziļums ir 60 – 100 metru.

Sauskravas kuģis Linda jau ir piestājis savā galamērķī Sanktpēterburgā, kur notikusi kuģa apskate. Pēcpusdienā kuģis turpināja ceļu uz Somiju. Kuģi nofraktējusī firma Containerships Oy pagaidām neko nezina par pārbaudes rezultātiem.

Kā ziņots, vienā no trim pazudušajiem konteineriem bija videi bīstamas vielas, tāpēc par to ieinteresējies Katastrofu izmeklēšanas centrs (OTKES).

Zviedrijas ziņu aģentūra TT apgalvo, ka šajā bīstamajā konteinerā bijušas trīs ķīmiskas vielas – viena no tām esot dezinficējoša viela, kas, nokļūstot jūrā, varētu kļūt bīstama apkārtējai videi. Par pārējām divām vielām zināms, ka viena var radīt ekoloģiskas briesmas, otra  ir viegli uzliesmojoša.

Speciālisti pieļauj, ka ķīmisko vielu iepakojums konteinerā varētu tikt bojāts. Tāpēc patlaban viņi mēģina noskaidrot, kāda varētu būt ķimikāliju iespējamā ietekme uz jūras vidi.

Jau rakstīts, ka no Somijas kuģa Linda klāja, kurš bija ceļā no Roterdamas uz Sanktpēterburgu, netālu no Gotlandes jūrā iekrita trīs kravas konteineri.

Kā pastāstījis uzņēmuma Containerships Oy pārstāvis Mimī Nurdstrēms, vienā no konteineriem pārvestas garšvielas, otrā – ķīmiskas vielas, kas neradot bīstamību videi, bet trešajā bijuši potenciāli bīstamas ķīmiskas vielas, vēsta somu portāls HBL.

(papildināts ziņas sākums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits