Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Baltkrievijā korupcija cukura nozarē; pazuduši cukurfabriku vadītāji

Baltkrievijā tiek izmeklēta korupcija cukura rūpniecības nozarē, un pēdējo dienu laikā pazuduši visu četru valsts cukurfabriku vadītāji.

Pēc Baltkrievijas mediju ziņotā, piektdien, 24.janvārī, Haradzjejas cukura kombināta direktors Mihails Krištapovičs lidojis atpūsties, taču Baltkrievijas nacionālās aviokompānijas Belavia lidmašīnai, kas biusi ceļā no Minskas uz Minheni, atrodoties virs Polijas, likts doties atpakaļ uz Baltkrieviju un nolaisties Grodņā, kur Krištapovičs aizturēts. Dienu vēlāk kombinātā notikusi kratīšana, direktora kabinets aizzīmogots.

Pirmdien, 27.janvārī, noskaidrojies, ka "devies atvaļinājumā" arī Sluckas rafinētā cukura kombināta direktors Nikolajs Prudņiks. Vairāki Baltkrievijas mediji vēsta, ka Prudņiks lidojis ar to pašu lidmašīnu, ar kuru Krištapovičs, un ka arī viņš aizturēts pēc nolaišanās Grodņā.

No savas darba vietas pazudis arī Žabinkas cukurfabrikas direktors Viktors Mironovs. Otrdien, 28.janvārī, darbā nav ieradies Skidaļas cukurfabrikas vadītājs Dmitrijs Jegorovs. Portāls Tut.by ziņo, ka aizturēti vairāki Skidaļas cukurfabrikas darbinieki, kas tiek turēti aizdomās par kukuļa saņemšanu. Tomēr Skidaļas cukurfabrikas pārstāvji informāciju darbinieku aizturēšanu neapstiprina.

Pazudis arī uzņēmuma Belorusskaja saharnaja kompaņija vadītājs Dmitirjs Kirillovs, vēsta Tut.by. Šo uzņēmumu visas četras Baltkrievijas cukurfabrikas izveidojušas savas produkcijas realizācijai Krievijā.

Portāls Tut.by, atsaucoties uz informētiem avotiem, raksta, ka lietu par korupciju cukura rūpniecības nozarē izmeklē Baltkrievijas Valsts drošības komiteja. Tiesībsargājošās iestādes nekādus komentārus par tā dēvēto cukura lietu nesniedz.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka runa nav par korupciju cukura rūpniecībā, runa ir par cukura zagšanu.
ērce
ē
Kurai no mūsu valdībām būs dūšas atjaunot Latvijā nodevīgi iznīcināto tradicionālo cukura ražotni ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits