Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bangladešā dažās dienās plašā reidā arestē 8,5 tūkstošus cilvēku

Bangladešas likumsargi ekstrēmisma apkarošanas operācijas ietvaros vērienīgos reidos trīs dienu laikā arestējuši 8,559 cilvēkus, vēsta CNN. No tiem 119 tiek turēti aizdomās par saistību ar islāma ekstrēmistu organizācijām, pirmdien paziņojis Bangladešas policijas preses pārstāvis.Bangladešā, kas "uz papīra" ir sekulāra valsts, lielākā daļa iedzīvotāju ir musulmaņi.

Pēdējā laikā valstī pieredzēti vairāki asiņaini uzbrukumi sekulāru un liberālu ideju paudējiem, visbiežāk - populāriem blogeriem, kas ir ateisti. Atsevišķos uzbrukumos uz ielas vai pat ar ielaušanos mājoklī blogeri tiek nogalināti īpaši nežēlīgā veidā - sacirsti ar mačetēm. Tāpat nesen nogalināts hinduistu mūks, bet pagājušajā nedēļā Bangladešā sadurta un nošauta sieva policijas virsniekam, kurš vadījis operāciju pret islāmistu grupējumu Jama'atul Mujahedin Bangladesh (JBM).Arī lielākā daļa no nupat aizturētajiem, kurus tur aizdomās par saistību ar ekstrēmistu organizācijām, varētu būt tieši šī grupējuma biedri, pieļauj likumsargi. Policija reidos atsavinājusi gan aptuveni 1500 motociklus (šo Bangladešā populāro transportlīdzekli visbiežāk izmanto arī uzbrucēji, lai uz ielas ātri pietuvotos upurim, viņu nogalinātu un tikpat ātri nozustu pirms policijas ierašanās), tāpat konfiscēti šaujamieroči, munīcija un citi potenciāli nāvējoši ieroči.Sabiedrība kritizējusi valdību par to, ka tā nedara gana, lai vardarbību apturētu. Tikmēr līdz ar pamatīgajiem reidiem un tūkstošiem arestēto valdības pārstāvji akmeni met opozīcijas politiķu dārziņā, vainojot tos ekstrēmisma iedvesmošanā un atbalstīšanā. "[Teroraktu] inscenētājs ir BNP (Bangladešas Nacionālistu partija - red.), režisors - [islāmistu organizācija] Jamaat e Islami, bet mazie aktieri - JMB un citi islāma kaujinieku grupējumi," intervijā CNN nesen paudis valsts informācijas ministrs. Tikmēr opozicionāru BNP politiķi uzskata, ka plašie reidi rīkoti, lai "ekstrēmisma apkarošanas" aizsegā izrēķinātos ar politiskajiem pretiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits