Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

BBC spiests atvainoties par ES amatpersonas dēvēšanu par idiotu

Britu raidorganizācija BBC ceturtdien atvainojusies Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāra Oli Rēna preses pārstāvim Amadejam Altafajam Tardio, kurš trešdien BBC programmas laikā vairākkārt tika nosaukts par idiotu.

Starpgadījums notika BBC programmas "Newsnight" laikā, un Eiropas Komisija (EK) pieprasīja oficiālu atvainošanos.

"Pamatā visam darbam un noteikti mūsu pieejai medijiem ir cieņa un profesionālisms, kas šajā gadījumā netika ievērots," preses konferencē Briselē paziņoja EK pārstāve Pia Ahrenkilde-Hansena, pieprasot oficiālu atvainošanos.

"Newsnight" programma izvērtās spraigā diskusijā par Eiropas parādsaistību krīzi. Tajā piedalījās arī laikraksta "Daily Telegraph" eiroskeptiski noskaņotais žurnālists Pīters Oborns, kurš Altafaju Tardio nodēvēja par "idiotu no Briseles".

Programmas vadītājs Džeremijs Paksmans debates sāka ar jautājumu Altafajam Tardio: "Vai jūs vēlētos atvainoties (..) par Eiropas vadības trūkumu šajā krīzē?".

Kamēr viesis aizstāvēja savu viedokli, diskusijai pievienojās Oborns, vēršoties pie Altafaja Tardio kā pie "tā idiota no Briseles".

Sākotnēji Altafajs Tardio ignorēja Oborna apvainojumus un Paksmana izaicinošos komentārus, bet, kad tika nosaukts par idiotu ceturto reizi, viņš diskusiju pameta.

"Tās bija karstas, dzīvas debates par Eiropas parādsaistību krīzi, par kuru ir spēcīgi viedokļi un pozīcijas. (..) Mēs noteikti neaizstāvam Oborna kunga komentārus attiecībā uz Altafaja Tardio kungu (..) Mēs esam atvainojušies Altafaja Tardio kungam par viņam izrādīto nepieklājību," AFP informēja BBC pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits