Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Berluskoni 2011. gadā apsvēris domu par Kadafi nogalināšanu

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni apsvēris domu par Lībijas diktatora Muamara Kadafi nogalināšanu, ceturtdien vēsta laikraksts Il Fatto Quotidiano.

"Lībijas krīzes vidū Silvio Berluskoni izteica samērā neparastu lūgumu slepenā dienesta vadītājam: "Vai jūs varat likvidēt Kadafi?"" vēsta kreisais laikraksts, atsaucoties "uz drošības dienestam tuvu stāvošu pilnvarotu diplomātisku avotu". "Tas, kā šķiet, no Berluskoni puses bija visai naivs mēģinājums novērst neveiklo situāciju," norāda avīze.

Kadafi vairākas reizes ciemojās Itālijā un apmetās beduīnu teltī Lībijas Romas vēstniecības teritorijā, kur notika sarīkojumi ar itāļu un lībiešu daiļavu piedalīšanos. Viņam tiek piedēvēta jēdziena "bunga bunga" autorība. Vēlāk tā tika dēvētas jau paša Berluskoni rīkotās orģijas.

Itālijas ekspremjeram draudzība ar Kadafi sāka likties apkaunojoša, kad Lībijā 2011.gadā izraisījās sacelšanās pret viņa neseno draugu, sacīja bijušais aizsardzības ministrs Ignācio La Rusa. "Viņš ar mani par to pavisam noteikti nerunāja, tomēr tas ir iespējams. Berluskoni bija satrauks par domu, ka viņam var rasties sarežģījumi, jo viņš tiek uzskatīts par pārāk tuvu Kadafi," laikrakstam sacīja eksministrs.

Berluskoni svītas pārstāvji nekavējās ar laikraksta izplatītās informācijas noliegšanu. "Laikraksta veiktā it kā notikušo notikumu rekonstrukcija ir pilnīgi aplama, neticama, absurda un nepieņemama. Kā viņi var apgalvot, ka Berluskoni pat būtu domājis par šādas riebeklības pastrādāšanu?" sacīja ekspremjera preses pārstāvis Paolo Bonajuti.

Lībija un Itālija bija tuvas sabiedrotās, sākot ar 2008.gadu, kad Kadafi un Berluskoni parakstīja draudzības līgumu. Berluskoni tika bargi kritizēts par nevēlēšanos nosodīt Kadafi 2011.gadā, kā arī par atturību attiecībā uz centieniem iejaukties Lībijā, lai apturētu tur pret opozīcijas kustību izvērstās asiņainās represijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits