Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Berluskoni sāk cīņu pret Neapoles atkritumiem

Itālijas premjers Silvio Berluskoni savas jaunās valdības pirmo sēdi sarīkojis dienvidu pilsētā Neapolē, lai apliecinātu valdības gatavību risināt Itālijas dienvidu lielākās problēmas. Par nedienu simbolu kļuvusi Neapoles atkritumu krīze, kas no pilsētas aizbiedējusi lielāko daļu tūristu. S.Berluskoni valdība apņēmusies palīdzēt Neapolei, lai attīrītu pilsētas ielas no atkritumiem. Valdība paredzējusi atvērt papildus atkritumu izgāztuves un iesaistīt krīzes novēršanā pat armiju.

Cīņa pret imigrantiem


Neapole pēdējā laikā nonākusi uzmanības centrā arī noziedzības un nelegālās imigrācijas dēļ. Pilsētā pastiprinās konflikts starp vietējiem iedzīvotājiem un imigrantiem, it sevišķi Rumānijas čigāniem, kas tiek vainoti noziedzības pieaugumā. S.Berluskoni valdība cīņu pret nelegālo imigrāciju pasludinājusi par vienu no savām prioritātēm. Valdība plāno ierobežot nelegālo imigrantu pieplūdumu. Iespējama pat pasu kontroles atjaunošana uz valsts robežas, lai gan Itālija ir Šengenas zonas locekle un apņēmusies nelikt šķēršļus eiropiešu tiesībām brīvi pārvietoties pa ES valstīm. Valdība grasās pasludināt nelegālo imigrāciju par kriminālnoziegumu, par ko draudēs līdz pat četru gadu cietumsods. Nelegāliem imigrantiem, kas pastrādās noziegumus Itālijas teritorijā, draudēs daudz bargāks sods nekā vietējiem noziedzniekiem. Piemēram, par noziegumu, kas parasti tiek sodīts ar viena gada cietumsodu, nelegālo imigrantu sodīs ar trīs gadu ieslodzījumu.

Mafijas ietekme


Neapoles apkaimē īpaša uzmanība pievērsta čigāniem, kas krituši vietējo iedzīvotāju nežēlastībā. Pēc vairākiem konfliktiem policijai nācās glābt čigānus, kuru apmetnēm tika pielaista uguns.

Vietējie apgalvo, ka čigāni ir atbildīgi par daudzām zādzībām, laupīšanām un citiem noziegumiem. Varas iestādes arī plāno pieņemt noteikumus, kas aizliegs bērnu izmantošanu ubagošanā, par ko draudēs līdz pat trīs gadu cietumsods. Neapoles iedzīvotāji pašlaik visvairāk raizējas par atkritumu krīzi, jo pilsētas ielās joprojām pūst tūkstošiem tonnu atkritumu.

Viens no konflikta cēloņiem ir Neapoles noziedzīgā grupējuma Camorra ietekme atkritumu pārstrādes biznesā.

Vietējie iedzīvotāji cer, ka apņēmīgais S.Berluskoni palīdzēs atrisināt krīzi un atbrīvoties no atkritumiem. "Svētā titulu Berluskoni, ja viņš likvidēs atkritumus un noziedzniekus!" vēsta kāds plakāts Neapoles ielās, ziņo AP. Izbraukuma sēdes laikā S.Berluskoni lielu uzmanību veltīja arī Itālijas ekonomikas problēmām.

Viņš plāno samazināt nodokļus, lai palīdzētu itāliešiem pārvarēt krīzi.

Taču analītiķi spriež, ka tas būs grūti paveicams uzdevums. "Ekonomikas stāvoklis nav labs, un ātrs risinājums nav redzams," ziņu aģentūrai Bloomberg stāsta Milānas ekonomists Marko Valli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits