Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bijušais Beļģijas karalis nespēj iztikt ar 923 000 eiro pensiju

Bijušais Beļģijas karalis Alberts II, kurš jūlijā atteicās no troņa par labu savam dēlam Filipam, nespēj iztikt ar valsts piešķirto ikgadējo 923 000 eiro (648 688 latu) pensiju un vēlas, lai to palielinātu, ceturtdien ziņo beļģu mediji."Viņš saka, ka nav saņēmis tādu attieksmi, kā cerējis, un tagad nonācis grūtībās," laikrakstam Le Soir norādījis kāds informēts avots.

Sēžot tronī, Alberts II saņēma 11,5 miljonus eiro (aptuveni astoņus miljonus latu) savas karaliskās mājsaimniecības uzturēšanai. Turklāt nodokļi no šīs summas nebija jāmaksā.Tagad 79 gadus vecajam monarham nākas iztikt ar 923 000 eiro, no kuriem pēc nodokļa nomaksas paliek vien 700 000 eiro (491 963 lati), un nieka desmit padotajiem. Pēc viņa domām, tas ir nepietiekami.Reaģējot uz Alberta II sūdzībām, viņa sabiedrotie cenšas rast risinājumu šai problēmai, vēsta Le Soir.Laikraksts ziņo, ka tiek apsvērtas vairākas iespējas, tostarp varbūtība, ka valdība varētu segt Alberta II oficiālās rezidences izmaksas vai flote varētu pārņemt monarha 4,6 miljonu eiro (3,2 miljonu latu) vērtās jahtas uzturēšanu.Atsaucoties uz citiem avotiem, _Le Soir _vēsta, ka Alberts II ar savām sūdzībām vērsies tieši pie valdības, tostarp premjerministra Elio di Rupo. Tomēr ņemot vērā valsts stingro budžetu, līdz šim nekāds progress šajā jautājumā nav panākts, ziņo Le Soir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits