Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bijušās amatpersonas pat šāvienu aizsegā mēģina pamest Ukrainu

Līdz ar Valsts prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu sestdien no Ukrainas nekavējoties centušās aizbraukt dažādas valsts amatpersonas, tomēr ne visiem tas ir izdevies.

Neveiksmīgi robežpunktā Doņeck avia izbraukt no Ukrainas mēģinājuši bijušais ģenerālprokurors Viktors Pšonka un bijušais ieņēmumu ministrs Aleksandrs Kļimenko, tomēr robežsargi viņus no valsts nav izlaiduši. Viņiem saskaņā ar valsts varas iestāžu rīkojumu atteiktas tiesības doties uz ārvalstīm. Aģentūra UNIAN vēstīja, ka robežsargi abus politiķus aizturējuši, bet tad lidostas ēkā bruņoti cilvēki atklājuši uguni uz robežsargiem. Apšaudes laikā Pšonam un Kļimenko izdevies aizbēgt.

No valsts aizbēgt mēģinājis arī bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko, tomēr robežsargi arī viņu no valsts nav izlaiduši.

Ukrainas robežsargi lieguši arī atstādinātajam prezidentam Janukovičam izlidot uz Krieviju, un viņš slēpjoties kaut kur valsts austrumos, sestdien paziņojis jaunievēlētais parlamenta spīkers Aleksandrs Turčenko.

"Viņš mēģināja iekāpt lidmašīnā uz Krieviju, taču viņam to neļāva robežsargi. Šobrīd viņš slēpjas kaut kur Doņeckas apgabalā," aģentūra Interfax citēja Turčenko teikto.

Savukārt Harkovas apgabala administrācijas vadītājs Mihails Dobkins un Harkovas mērs Genādijs Kerness, kuri sestdien organizēja Ukrainas dienvidaustrumu apgabalu deputātu kongresu, esot izbraukuši uz Krieviju, UNIAN esot apstiprinājusi Ukrainas Robežapsardzības pārvalde.

Tāpat arī Ukrainas ekspremjeram Nikolajam Azarovam izdevies atstāt Ukrainu un ierasties Krievijā, informējusi kāda Ukrainas amatpersona.

Jau vēstīts, ka, pamatojot ar sliktu veselību, no amata atkāpies Ukrainas parlamenta spīkers Vladimirs Ribaks. Par Ukrainas parlamenta spīkeru sestdien ievēlēts Aleksandrs Turčinovs, kurš pārstāv opozīcijā esošo partiju Batkivščina (Tēvzeme). Viņš pašlaik pilda arī Valsts prezidenta pienākumus.

Ziņots arī, ka pie Janukoviča pamestās privātās rezidences Dņeprā atrasti peldam dažādi dokumenti, iespējams, "melnā grāmatvedība". Opozīcijas aktīvisti zvejoja ūdenī peldošos dokumentus, lai tos vēlāk publiskotu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits