Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bojāgājušo skaits Mogadīšo teroraktā pieaudzis līdz 39

Bojāgājušo skaits svētdien Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo pašnāvnieka sarīkotajā sprādzienā pieaudzis līdz 39, pirmdien pavēstīja glābšanas dienestu pārstāvji.

"39 cilvēki nogalināti un 27 ievainoti," sacīja Mogadīšo ātrās palīdzības dienesta vadītājs Abdukadirs Abdurahmans Adems.

Atbildību par teroraktu neviens nav uzņēmies, bet pašnāvnieku sprādzienus Somālijā parasti organizē grupējuma Shabaab džihādisti, kas solījuši "niknu karu" pret jauno valdību.

Mīnētais auto svētdien tika detonēts līdzās tirgum, vairākiem tējas veikaliņiem un ēstuvēm, kur tai mirklī atradās daudz sīktirgotāju un pircēju.

Šajā vietā nav nedz valdības iestāžu, nedz militāru objektu vai citu tipisku terora uzbrukumu mērķu, tādēļ tiek pieļauts, ka sprādziens noticis pirms paredzētā laika.

Tuvumā atradušies arī vairāki drošības spēku karavīri, bet lielākā daļa upuru ir civiliedzīvotāji, tostarp sievietes un bērni.

Šis sprādziens ir nopietnākais terora uzbrukums galvaspilsētā, kopš 8.februārī Somālijas prezidenta amatā tika ievēlēts bijušais premjers Mohameds Abdullahi Farmadžo.

Farmadžo pēc ievēlēšanas uzsvēra, ka cīnīsies pret grupējumu Shabaab un korupciju, bet piebilda, ka viņam vajadzīgs laiks un sabiedrības atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits