Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Brazīlijas tiesa noraida vairāk nekā 140 aicinājumus atbrīvot eksprezidentu Lulu

Brazīlijas Augstākā tiesa ir noraidījusi vairāk nekā 140 sabiedrības pārstāvju aicinājumus atbrīvot bijušo valsts prezidentu Luisu Inasiu Lulu da Silvu, kurš izcieš cietumsodu par korupciju, trešdien ziņoja mediji.

"Tiesu vara nevar tikt izmantota par skatuvi politiska vai ideoloģiski partejiska rakstura apgalvojumiem vai izpausmēm," laikraksts O Globo citēja tiesas priekšsēdētājas Lauritas Vasas teikto.

Tiesa bija saņēmusi šos sabiedrības pārstāvju iesniegtos aicinājumus kopš pirmdienas. Tas notika pēc tam, kad reģionālas tiesas tiesnesis svētdien atcēla cita reģionāla tiesneša pirms dažām stundām pieņemtu lēmumu par Lulas atbrīvošanu no ieslodzījuma, kamēr tiek pārsūdzēts viņu notiesājošais spriedums.

Lula pērn tika notiesāts par grezna dzīvokļa pieņemšanu no būvniecības uzņēmuma OAS, kurš centās iegūt celtniecības līgumus ar valsts kontrolēto naftas kompāniju Petrobras. Zemākas instances tiesa janvārī noraidīja viņa apelāciju un palielināja viņam piespriesto cietumsodu no deviņarpus līdz 12 gadiem.

Lai gan 72 gadus vecais Lula aprīlī sāka izciest piespriesto cietumsodu, viņš ir nodomājis kandidēt prezidenta vēlēšanās oktobrī.

Daudziem par pārsteigumu, Lula joprojām bauda lielu popularitāti, un aptaujas liecina, ka viņš oktobrī varētu uzvarēt prezidenta vēlēšanās, ievērojami apsteidzot visus iespējamos sāncenšus.

Brazīlijas likumi aizliedz kandidēt uz publiskiem amatiem krimināli sodītām personām, taču arī šo normu Lula varētu apstrīdēt tiesā, uzsākot vēl vienu ilgstošu prāvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits