Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Brīdina par spridzekļiem bērnu spēļu laukumos

Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas iedzīvotāji satraukušies par vairākiem paštaisītiem spridzekļiem, kas uzieti bērnu rotaļlaukumos. Kopā atrasti jau trīs spridzekļi, un vecāku vidū valda pastiprinātas bažas par bērnu drošību pilsētas spēļu laukumos, raksta The Local.

Meklēšanas operācija sākās pagājušajā nedēļā, kad kāda četrus gadus veca meitenīte guva nopietnus ievainojumus, atrodot zaļā izolācijas lentē ietītu nezināmu objektu bērnudārza teritorijas smilšu kastē. Paraujot ietīto objektu, tas eksplodēja. Meitenītei tika veikta operācija vairāku stundu garumā, un mediķi prognozē, ka viņa pilnībā atveseļosies.

Pirmdien zaļā izolācijas lentē ietītu aizdomīgu objektu ieraudzīja kāda māte, kuras bērni spēlējās turpat netālu. Otrdien tāds pats spridzeklis atrasts kādos futbola laukuma vārtos. Stokholmā izplatīts brīdinājums neaiztikt zaļā izolācijas lentē uzietus objektus un ziņot policijai.

Lai gan aizdomās par nodarījumu aizturēts kāds pusaudzis, policija brīdina, ka puisis, visticamāk, nav darbojies viens. «Ir dažas norādes, kas liek tā domāt, taču, ņemot vērā puiša un viņa draugu vecumu, pašlaik nevēlos sniegt detalizētāku informāciju,» policijas pārstāvis Svens Ūlofs Karlsons sacīja laikrakstam Aftonbladet. Izskanējušas ziņas, ka aizturētais pusaudzis ir 15 līdz 18 gadu vecs un viņš jau iepriekš nonācis policijas uzmanības lokā. Puiša mājās uzieti izejmateriāli, kas varētu būt izmantoti spridzekļu izgatavošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits