Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Britu arheologi uzskata, ka atraduši Ričarda III mirstīgās atliekas

Britu arheologi zem autostāvvietas atraduši vīrieša mirstīgās atliekas, kas, iespējams, pieder Anglijas karalim Ričardam III.

Kaujas laikā mirušā karaļa mirstīgo atlieku atrašanās vieta nebija zināma, taču nu arheologu komanda apgalvo, ka atraduši viņa kapavietu.

Mirstīgo atlieku piederība tiks noskaidrota, salīdzinot to ar Ričarda III pēcteča 17.paaudzē kanādiešu galdnieka Maikla Ibsena DNS. Tas tiks izdarīts tuvāko trīs mēnešu laikā.

Zināms, ka karalis tika apglabāts franciskāņu klosterī, taču tā atrašanās vieta vairs nebija zināma. Arheologi uzskata, ka atraduši to.

"Sākumā mēs pat nenojautām, ka atradīsim klosteri," pirms preses konferences teica Lesteras universitātes pārstāvis Ričards Teilors. "Mēs varējām vienkārši uzrakt Viktorijas laikmeta bruģakmeni. Taču drīz vien sapratām, ka esam atraduši klostera eju, un paziņojām par pazudušā klostera uziešanu. Mums gaida kaut kas svarīgs."

Salīdzinot viduslaiku un mūsdienu Lesteras kartes, arheologi secināja, ka, visticamāk, klosteris atradies vietā, kur tagad uzcelts stāvlaukums.

Teilors informēja, ka atrasts skelets un vienas vai vairāku sieviešu mirstīgās atliekas. Skeleta mugurkaula skriemeļos ieķēries metāla bultas uzgalis, kas sasaucas ar vēstures liecībām par Ričarda III nāvi. Zinātnieki cer, ka no kauliem izdosies iegūt DNS paraugu.

Atklājuma gaitai seko mediji, un tviterī populāra kļuvusi tēma #RichardIII.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits