Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Britu preses skandāls apdraud Mērdoka televīzijas darījumu

Mediju magnāta Rūperta Mērdoka lēmums slēgt telefonziņojumu noklausīšanās skandālā ierauto britu tabloīdu News of the World nav nodrošinājis iespēju izvairīties no tautas saniknojuma. Pieaugot saspīlējumam un bažām par plašsaziņas līdzekļu pieļaujamo normu pārkāpumu, opozicionāri sola iebilst pret britu televīzijas BSkyB nonākšanu R. Mērdoka pārziņā.

Leiboristu līderis Eds Milibends noliedz, ka būtu pieteicis karu R. Mērdoka impērijai, taču aicinājis uzņēmēju atkāpties no darījuma, vēsta BBC. Politiķis norādījis, ka darīs visu, lai apturētu darījumu, kamēr nebūs zināmi izmeklēšanas rezultāti par nelikumībām nu jau slēgtajā News of the World.

Svētdien iznāca pēdējais Lielbritānijā visvairāk lasītā izdevuma numurs. Tā vāku rotāja uzraksts «Paldies, un visu labu». News of the World atvainojās saviem lasītājiem: «Mēs pazaudējām savu ceļu. Telefoni tika uzlauzti, un mums par to ir tiešām ļoti žēl.» Izdevuma tirāža bija pieci miljoni ierasto divarpus miljonu vietā. Lai gan tauta nosoda tabloīdu par teroraktu un kriminālnoziegumu upuru tuvinieku, kā arī slavenību un karā kritušo ģimeņu telefonu uzlaušanu, daudzi steidzās iegādāties leģendārā izdevuma pēdējo numuru kā suvenīru, vēsta AP. Visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai.

R. Mērdoks norādījis, ka slēgšana bijis kolektīvs lēmums, jo izdevums pievīlis lasītājus. Taču šāda rīcība izraisījusi vēl lielāku neapmierinātību. R. Mērdokam pārmet izdevuma upurēšanu tā pārraudzītājkompānijas News International izpilddirektores Rebekas Brūkas labā - viņa nelikumību laikā bijusi tabloīda redaktore. Brūka noliedz, ka būtu zinājusi par apšaubāmajām informācijas ieguves metodēm, un atkāpties negrasās.

Protestējošie briti izdevuma slēgšanu sauc par cinisku rīcību, ar ko R. Mērdoks cerot nogludināt bažas par miljardiem vērtās televīzijas BSkyB pārņemšanu. Sabiedriskās domas aptaujas rezultāti vēsta, ka divas trešdaļas britu uzskata, ka R. Mērdokam un viņa sabiedrotajiem nevajadzētu kontrolēt Lielbritānijas medijus, raksta The Independent. Pats 80 gadu vecais mediju magnāts nedēļas nogalē ieradies Londonā, lai pārņemtu situācijas kontroli savās rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits