Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Bušam met ar kurpi un izsaka pateicības pēdējā Tuvo Austrumu vizītes laikā

ASV prezidents Džordžs V.Bušs ieradies Afganistānā pēc tam, kad svētdien Irākā žurnālists viņa virzienā meta savas kurpes. Dž.V.Bušs kā prezidents pēdējo reizi apmeklē abas valstis, kurās pēc viņa iniciatīvas savulaik iebruka amerikāņu karaspēks, lai uzsāktu cīņu pret terorismu. 

"Mēs gūstam cerīgus panākumus," sacīja aizejošais Baltā nama vadītājs, uzrunājot amerikāņu karavīrus Bagramas gaisa spēku bāzē Afganistānas galvaspilsētā Kabulā. Viņš arī piebilda, ka šodien Afganistāna "dramatiski atšķiras" no 2001.gada, kad pēc 11.septembra notikumiem sabiedroto spēki uzsāka ofensīvu, raksta BBC.

Pēc tam viņam notika tikšanās ar Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaji. "Es sacīju prezidentam H.Karzaji, ka viņi var rēķināties ar Savienotajām valstīm. Tā kā viņi varēja rēķināties ar šo administrāciju, tāpat viņi varēs rēķināties arī ar nākamo administrāciju," sacīja Dž.V.Bušs pēc tikšanās ar Afganistānas prezidentu.

Savukārt H.Karzaji sacīja, ka viņa valdība ir pateicīga par palīdzību, kas tai tika izrādīta un, ka viens no galvenajiem ASV vadītās koalīcijas uzdevumiem bija "veicināt, lai Afganistāna beidzot nostātos uz savām kājām".

"Šis ir atvadu skūpsts, suns!" arābu valodā kliedza protestētājs, kurš preses konferences laikā Irākas galvaspilsētā Bagdādē ASV prezidenta virzienā meta savas kurpes. "Tas ir no atraitnēm, bāreņiem un tiem, kas tikuši nogalināti Irākā." Vēlāk tika noskaidrots, ka tas ir kādas arābu televīzijas korepondents Muntadars el Zeidi.

Interesanti, ka apsardze uzbrucēju apturēja tikai pēc tam, kad viņš bija paspējis aizmest abas kurpes. Jāuzteic arī Dž.V.Buša veiklība, jo viņš paspēja izvairīties no kurpēm, kas lidoja tieši sejā. "Tas bija desmitais izmērs," vēlāk pajokoja ASV prezidents.

Iepriekš viņš ar Irākas premjeru Nura Maliki parakstīja vienošanos, kas paredz amerikāņu karavīru izvešanu no Irākas līdz 2011.gada beigām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Bušs izvairās no kurpēm

LASI VĒL

Buša nomētātājs kļuvis par varoni Irākā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits