Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Čehijas policija deputāta mājās atklājusi paslēptus 30 miljonus kronu

Čehijas policija trešdien paturējusi apcietinājumā kreisās opozīcijas deputātu, pie kura mājās zem grīdas atrasti paslēpti 30 miljoni Čehijas kronu (822 000 latu), preses konferencē Prāgā paziņoja prokuratūra. "Bēgšanas riska dēļ deputātam Dāvidam Ratam piemērota pagaidu aizturēšana," paziņoja prokurore.

Lielā naudas summa tika atklāta, pārmeklējot politiķa māju, pēc tam kad viņš tika pieķerts ar septiņiem miljoniem kronu (aptuveni 192 000 latu) rokās. Čehijas mediji ziņoja, ka 46 gadus vecais deputāts nesis šo naudu kurpju kastē. Saskaņā ar mediju vēstīto, Rats izmeklētājiem apgalvojis, ka nav zinājis par kastē esošo naudu un domājis, ka tur atrodas vīna pudele. Viņš esot bijis ļoti pārsteigts, kad atklājies patiesais kastes saturs.

Rats - reģionālais gubernators un bijušais veselības ministrs - ir viens no astoņiem cilvēkiem, kuri tika arestēti pirmdien un apsūdzēti Eiropas Savienības (ES) interešu kompromitēšanā, kukuļdošanā, kukuļņemšanā un krāpšanā saistībā ar valsts pasūtījumiem. Rata lieta saistīta ar ES sponsorētu slimnīcas rekonstrukciju Kladno, uz rietumiem no Prāgas.

Čehiju pēdējā laikā satricinājuši vairāki korupcijas skandāli, kuriem cieši seko līdzi Eiropas Komisija (EK). Aprīlī nosacīts 18 mēnešu cietumsods tika piespriests centristu deputātam Vitam Bārtam, bet bijušais Prāgas mērs Pāvels Bēms tika ierauts skandālā, atklātībā nonākot noklausītiem telefonsarunu ierakstiem, kas liecina, ka viņš ļāvis ietekmīgam uzņēmējam pieņemt lēmumus Prāgas domes lietās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits