Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ciprs aicina septembrī rīkot Syriza partijas kongresu par jauno glābšanas programmu

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs ceturtdien ierosināja septembrī rīkot viņa vadītās partijas Syriza ārkārtas kongresu, lai vienotos par valdības stratēģiju attiecībā uz valsts jauno glābšanas programmu.

"Es aicinu visus dalīties politiskajā atbildībā par Syriza vienotību," norādīja Ciprs. "Es ierosinu septembrī rīkot ārkārtas kongresu."

Ciprs saskāries ar sīvu pretestību no apjomīgas frakcijas savā Syriza partijā, viņiem norādot, ka ar starptautiskajiem aizdevējiem panāktā vienošanās ir pretrunā ar valdības solījumiem cīnīties pret taupību.

Šī mēneša sākumā Ciprs piedzīvoja, ka vairāk nekā 30 no 149 likumdevējiem, kas pārstāv viņa vadīto partiju, pauda pretestību divos atsevišķos parlamenta balsojumos par nodokļu paaugstināšanu, izmaiņām pensiju sistēmā un par administratīvajām reformām, kas paredzētas jaunajā glābšanas programmā.

Ciprs trešdien norādīja, ka viņš rīkos pirmstermiņa vēlēšanas, ja stingrās nostājas piekritēji turpinās pretoties jaunajai valsts glābšanas programmai.

Savukārt ceturtdien viņš pavēstīja, ka gadījumā, ja Syriza locekļi šodien pieņems lēmumu pret ārkārtas kongresa rīkošanu septembrī, valdības plānu ratificēt glābšanas programmu vajadzētu svētdien nodot balsojumam partijas referendumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits