Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Damaskā turpinās kaujas, Asada atrašanās vieta nav skaidra

Ceturtdien Damaskā turpinās kaujas, kamēr pēc iepriekšējā dienā notikušā sprādziena, kurā tika nogalināts Sīrijas aizsardzības ministrs un citas augsta ranga amatpersonas, prezidenta Bašara al Asada atrašanās vieta nav īsti zināma.

Pēc spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukuma sanāksmei, kas notika Nacionālās drošības pārvaldes ēkā un kurā gāja bojā aizsardzības ministrs ģenerālis Dauds Radža, Asada svainis Asefs Šavkats un viceprezidenta palīgs ģenerālis Hasans Turkmani, prezidents nav rādījies publikai un nav nācis klajā arī ar kādiem paziņojumiem. Vietējie mediji gan apgalvo, ka Asads joprojām esot galvaspilsētā, taču sīkākas ziņas nesniedz.

Tikmēr opozīcijas pārstāvji apgalvo, ka prezidents šobrīd atrodoties Latākijā. Kāds avots opozīcijas aprindās izteicās, ka savā Vidusjūras piekrastes pilī Asads, iespējams, uzturoties jau vairākas dienas. Latākijas provinces pilsētas pamatā apdzīvo alavīti, kuriem pieder arī Asada ģimene.

Pēc uzbrukuma Nacionālās drošības pārvaldes ēkai armija vērsa pret nemiernieku kontrolētajām priekšpilsētām vēl intensīvāku artilērijas uguni, un kaujas, kas galvaspilsētā ilgst jau piecas dienas, nerimst arī ceturtdien.

Tiek ziņots, ka kaujas darbība pietuvojusies jau prezidenta pilij un valdības ēkām pilsētas centrā. Blakus Damaskas vecpilsētai esošā Midanas rajona iedzīvotāji ziņo, ka dzirdamas eksplozijas un intensīvas apšaudes troksnis. Aculiecinieki arī vēsta, ka kontrolposteņi ap Midanas rajonu un vecpilsētu esot pazuduši.

Tikmēr ANO Drošības padome balsojumu par rezolūciju Sīrijas jautājumā atlikusi līdz ceturtdienai, un ASV prezidents Baraks Obama telefoniski mēģinājis vēlreiz pārliecināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbalstīt rietumvalstu sagatavoto rezolūcijas projektu. Rietumvalstis bažījas, ka nemieri Sīrijā, kuros iesaistījušies arī islāmistu bruņotie grupējumi, varētu destabilizēt situāciju visā reģionā, ieraujot konfliktā Izraēlu, Libānu, Turciju, Irāku un Jordāniju.

Tajā pašā laikā, beidzoties trīs mēnešus ilgajai ANO novērotāju misijai, tās vadītājs ģenerālmajors Robets Mūds devies uz Ženēvu. Misijas mandāts beidzas piektdien, taču ANO par tā iespējamo pagarināšanu grasās lemt tikai ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits