Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Demokrāti cīnās par partijas vienotību

Obamas sieva Mišela uzskata, ka viņš būs izcils prezidents. ASV pilsētā Denverā sācies Demokrātu partijas kongress, kura galvenais uzdevums ir apstiprināt Baraka Obamas kandidatūru ASV prezidenta amatam. Demokrāti raizējas, ka ilgstošā priekšvēlēšanu cīņa starp B.Obamu un Hileriju Klintoni iedragāja partijas vienotību, tāpēc Denveras kongresā viņi mēģina pierādīt, ka nekāda šķelšanās partijas rindās nav vērojama. Kenedija pēctecis

Kongresa pirmajā dienā lielākā uzmanība bija pievērsta B.Obamas sievai Mišelai, kura kopā ar vīru varētu kļūt par pirmo melnādaino amerikāņu pāri Baltā nama saimnieku amatā. Mišela centās raksturot B.Obamu kā gādīgu ģimenes tēvu, kurš gatavs ziedot savu mūžu amerikāņu tautas labklājībai. "Esmu ieradusies šeit kā sieva, kas mīl savu vīru un tic, ka viņš būs lielisks prezidents," teica M.Obama. Viņa uzsvēra, ka šajās vēlēšanās izšķiras visu ASV bērnu nākotne. M.Obama apsolīja, ka viņas vīrs "atbildīgi izbeigs Irākas karu", veicinās ASV ekonomikas attīstību, padarīs veselības aprūpi pieejamu visiem amerikāņiem, kā arī nodrošinās, lai visiem bērniem būtu "pasaules līmeņa izglītība" no bērnudārza līdz pat augstskolai.

Kongresa dalībniekus uzrunāja arī Demokrātu partijas veterāns Edvards Kenedijs, kurš ir atentātā nogalinātā ASV prezidenta Džona Kenedija brālis. E.Kenedija uzstāšanās bija īpaši aizkustinoša, jo 76 gadus vecais senators nesen atzina, ka viņam atklāts smadzeņu audzējs. "Esmu ieradies šeit, lai kopā ar jums mainītu Ameriku, atjaunotu tās nākotni, piepildītu mūsu labākos ideālus un ievēlētu Baraku Obamu par ASV prezidentu," teica E.Kenedijs. Džona Kenedija meita Kerolaina uzsvēra, ka B.Obama ir Kenediju klana politisko ideālu mantinieks. "Tādi līderi kā viņš parādās reti. Varbūt reizi vai divas mūžā. Viņi parādās, kad tas mums visvairāk vajadzīgs," atzina K.Kenedija.

Hilerija piekāpjas

Otrdien ar lielu nepacietību tika gaidīta H.Klintones uzruna, jo daudziem radies iespaids, ka viņas un B.Obamas nesaskaņas vēl nav pilnībā pārvarētas. Šo iespaidu pastiprināja B.Obamas lēmums viceprezidenta amatam izvirzīt senatoru Džo Baidenu, nevis H.Klintoni. Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka aptuveni ceturtā daļa H.Klintones atbalstītāju prezidenta vēlēšanās plāno balsot par republikāni Džonu Makeinu, nevis demokrātu B.Obamu. Daudzas sievietes ir saniknotas, ka B.Obama aizšķērsoja H.Klintonei ceļu uz Balto namu. H.Klintone gan aicina savus atbalstītājus darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu B.Obamas uzvaru prezidenta vēlēšanās. Saskaņā ar aptauju datiem viņa un Dž.Makeina izredzes ir aptuveni vienādas. ASV prezidenta vēlēšanas notiks 4.novembrī.

Demokrātu kongresa galvenais pasākums paredzēts ceturtdien, kad B.Obama uzrunās ap 80 000 cilvēku, kas pulcēsies Denveras sporta stadionā. ASV varas iestādes ziņo, ka aizturējušas četrus vīriešus, kas tiek turēti aizdomās par atentāta plānošanu pret B.Obamu. Pie viņiem atrasti šaujamieroči un narkotikas, vēsta CNN. ASV izmeklētāji uzskata, ka šis nodoms nav radījis reālus draudus B.Obamas dzīvībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits