Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Demokrāti oficiāli nominē Obamu prezidenta amatam

ASV Demokrātu partija trešdien vakarā oficiāli nominēja senatoru Baraka Obamu par savu kandidātu ASV prezidenta amatam. Viņa vienīgā konkurente uz nomināciju Hilerija Klintone pirms delegātu balsojuma atsauca savu kandidatūru, apliecinot iepriekš runā izteikto apņēmību vienot partiju B.Obamas atbalstam. To savā runā trešdien uzsvēra arī viņas vīrs, eksprezidents Bils Klintons, viens no ietekmīgākajiem demokrātu politiķiem Džons Kerijs un B.Obamas izvēlētais viceprezidenta kandidāts Džo Baidens.

"Baraks Obama ir gatavs prezidenta amatam," sacīja B.Klintons, norādot, ka B.Obamas priekšvēlēšanu kampaņa ir pārliecinājusi par viņa spējām vadīt valsti. "Viņam esot prezidenta amatā, Amerikai būs vairāk sabiedroto un mazāk ienaidnieku. Viņš atjaunos mūsu iedragātās savienības un atdzīvinās starptautiskās organizācijas. Svarīgākais, Baraks Obama zina, ka Amerikai vispirms pašai jākļūst spēcīgai. Mūsu parauga spēks pasauli allaž iespaidojis vairāk kā mūsu spēka demonstrēšana."

Dž.Baidens vairāk pievērsās republikāņu kandidāta Džona Makeina kritizēšanai, norādot, ka viņš turpinās demokrātiem nepieņemamo pašreizējā prezidenta Džordža V.Buša iesākto politiku. Savukārt Dž.Kerijs uzsvēra B.Obamas patriotismu, apgalvojot, ka viņš būs spējīgs apvienot valsti kopīgam mērķim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits