Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dienvidkoreja uz vienas no pierobežas salām būvēs karaflotes bāzi

Dienvidkorejas karaflote gatavojas būvēt jaunu bāzi uz vienas no pierobežas salām Dzeltenajā jūrā, otrdien vēsta amatpersonas.

Vietējās varasiestādes piešķīrušas flotei 23 489 kvadrātmetru lielu teritoriju Pennjondo salā. Aizsardzības ministrija ziņo, ka bāzē būs piestātne nelieliem karakuģiem, taču sīkākus paskaidrojumus nesniedz.

Savukārt aģentūra Yonhap ziņo, ka bāzē atradīšoties arī kazarmas un apmācību poligons un ka tur tikšot izvietoti aptuveni 100 karavīri. Paredzēts, ka bāzes būve tiks pabeigta līdz 2014.gada nogalei, un tās būvniecība izmaksās 42,5 miljardus vonu (aptuveni divus miljardus latu).

Pennjondo ir viena no salām, kas atrodas pie jūras robežas starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju, kuru pēc 1950-1953.gada Korejas kara novilka ANO spēki. Phenjana šo robežu neatzīst un pieprasa to pārbīdīt uz dienvidiem.

Pie šīs robežas vairākkārt notikuši bruņoti incidenti, kas prasījuši upurus. 2010.gada novembrī Ziemeļkoreja apšaudīja vienu no piecām Dienvidkorejas kontrolētajām pierobežas salām - Jonpjonu, nogalinot divus dienvidkorejiešu karavīrus un divas civilpersonas.

Kopš tā laika Dienvidkoreja pastiprinājusi salās izvietoto militāro kontingentu, palielinot gan tajās dislocēto dzīvo spēku, gan bruņojumu. Tikmēr tiek ziņots, ka Ziemeļkoreja Koampo, kas atrodas 50 kilometrus uz ziemeļiem no Pennjondo, uzbūvējusi bāzi ar gaisa spilvenu apgādātiem desanta kuģiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits