Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dienvidosetija uzmana Gruzijas armijas kustību

"No Gori militārās bāzes puses uz Chinvali virzās artilērijas kolonna. Gruzijas spēku virzība novērojama arī citos Gruzijas—Osetijas robežas apgabalos," teikts svētdien izplatītajā Dienvidosetijas Aizsardzības un ārkārtas situāciju ministrijas paziņojumā. Par separātiskās republikas bažām liecina arī pierobežas apgabalu daļēja evakuācija. Svētdien Krievijā ieradās 19 autobusi ar 534 sievietēm un bērniem.

Tbilisi joprojām noliedz, ka pierobežas apgabalos notiktu armijas mobilizācija. Iekšlietu ministrija situāciju separātiskajā republikā vērtē kā "mierīgu", kaut arī svētdien tur bija nelielas apšaudes. "Neraugoties uz separātistu provokācijām, Gruzijas valdība darīs visu iespējamo, lai situāciju noregulētu politiskā ceļā," žurnālistiem apgalvoja Gruzijas reintegrācijas ministrs Temurs Jakobašvili. Tāpēc Tbilisi vēlas ar Dienvidosetiju uzsākt tiešas sarunas bez iepriekšējiem nosacījumiem un starpniekiem, ziņo Interfax.

Tam gan nepiekrīt ne Krievija, ne Dienvidosetija. "Bez Ziemeļosetijas un Krievijas līdzdalības mēs ne ar vienu nerunāsim," RIA Novosti svētdien apgalvoja pašpasludinātās republikas prezidents Eduards Kokoiti. "Gruzijas rīcība liecina, ka viņi vēlas mūs piespiest parakstīties uz šādu formātu. Taču mēs neesam tāda tauta, kuru var uz kaut ko piespriest."4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits