Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Diplomāti: NATO ekspertu delegācija pirmdien apmeklēs Gruziju

Gruziju pirmdien apmeklēs _NATO _ekspertu delegācija, lai novērtētu postījumus militārajai infastruktūrai pēc augustā notikušās karadarbības starp Gruziju un Krieviju, svētdien paziņoja diplomāti.

«Rīt šeit ir gaidāma NATO misija,» paziņoja Eiropas diplomāts Tbilisi, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti. «Tā ir misija militāro postījumu novērtēšanai,» sacīja cits diplomāts. Ziņu par delegācijas gaidāmo ierašanos apstiprināja arī NATO amatpersona.

Gruziju 15. un 16.septembrī apmeklēs NATO delegācija visu 26 alianses dalībvalstu pārstāvju sastāvā un NATO ģenerālsekretāra vadībā, lai sarunās ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili apspriestu iespējas piegādāt Gruzijai humāno palīdzību. Delegācija uz Gruziju dosies divu dienu vizītē, tādējādi īstenojot plānu par ciešāku attiecību veidošanu ar Gruziju un Ukrainu, par ko NATO valstu līderi vienojās šī gada aprīlī notikušajā samitā

Delegāciju veidos militārās alianses Ziemeļatlantijas padome, kas sastāv no dalībvalstu vēstniekiem NATO, un ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers.

Vizīte tikusi plānota «jau ilgu laiku», turklāt 26 NATO vēstnieki līdzīgā vizītē jūnijā jau devās uz Ukrainu, kura tāpat kā Gruzija vēlas pievienoties aliansei.

Gruzija 8.augustā ieveda savu karaspēku Dienvidosetijā. Krievija uz to reaģēja, ievedot savus spēkus Dienvidosetijā un padzenot no turienes Gruzijas karaspēku, kā arī okupējot daļu Gruzijas. Krievija 22.augustā pabeidza karavīru izvešanu no Gruzijas, izņemot pašas izveidoto tā dēvēto drošības zonu. Krievija dēvē savus Gruzijā atstātos karavīrus par miera uzturētājiem, bet Gruzija tos uzskata par okupācijas spēkiem.

NATO dalībvalstu ārlietu ministri augustā pēc ārkārtas sanāksmes Briselē paziņoja, ka regulāri NATO kontakti ar Krieviju nebūs iespējami, pirms tās karaspēks nebūs pilnībā izvests no Gruzijas. Ministri arī vienojās izveidot NATO-Gruzijas komisiju, lai uzlabotu saikni ar Tbilisi. NATO valstu ārlietu ministru sanāksme notika pēc ASV iniciatīvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits